34834 afisari
După divorţ, mamele îşi pot pierde copiii, în situaţii speciale
publicat in data de 03-03-2010

După făurirea unor proiecte comune, după promisiunea unei vieţi împreună, se întâmplă uneori ca relaţiile să eşueze. Şi dacă aproape întotdeauna o despărţire deşi dureroasă, rezolvă tensiunile dintre parteneri, de cele mai multe ori aceasta dă naştere problemelor legate de încredinţarea, creşterea şi educarea copiilor rezultaţi din relaţiile tocmai sfârşite.

Traumatizant este pentru toţi cei care au constituit la un moment dat familia. Şi pentru copii şi pentru părinţi. Părinţii se vor separa, vor avea domicilii diferite. Ce se va întâmpla cu cei mici?

Procese traumatizante pentru copii


Este dreptul fiecărui copil să se bucure de grija şi iubirea ambilor lui părinţi şi este dreptul fiecăruia din părinţi să-şi crească şi să-şi ocrotească copiii.
Dar nu întotdeauna când este vorba despre copiii lor părinţii sunt rezonabili. Consecinţa? Experienţe dureroase, procese interminabile, copii aduşi în faţa judecătorilor pentru a răspunde întrebării : „Cu care dintre părinţii tăi doreşti să locuieşti dacă aceştia se vor despărţi?” Şi se întâmplă uneori ca părinţii să locuiască în oraşe sau ţări diferite...
Codul familiei stabileşte reguli valabile în astfel de situaţii, reguli pe care judecătorii le au în vedere atunci când găsesc soluţii pentru rezolvarea cazurilor cu care sunt investiţi. Conform art. 42 din Cod, instanţa judecătorească va hotărî, odată cu pronunţarea divorţului, căruia dintre părinţi vor fi încredinţaţi copiii minori. În acest scop, instanţa va asculta părinţii şi autoritatea tutelară şi, ţinând seama de interesele copiilor, pe care de asemenea îi va asculta, dacă au împlinit vârsta de zece ani, va hotărî, pentru fiecare dintre copii, dacă va fi încredinţat tatălui sau mamei.

Situaţii extreme când copiii sunt încredinţaţi tatălui

Se întâmplă foarte rar ca tatăl să câştige custodia copiilor, numai în situaţii extreme şi cu argumente solide că mama nu este aptă să îşi crească copiii.
 Astfel de cazuri au loc dacă tatăl dovedeşte că mama este imorală, nu are condiţii să îşi crească decent copiii sau dacă le-ar pune viaţa în pericol: „ Este foarte greu ca tatăl să câştige custodia copilului, chiar dacă dovedeşte că are o mamă denaturată sau „imorală”, pentru că nu îl va convinge pe judecător. Chiar şi o astfel de femeie poate fi o mamă bună pentru copiii ei, fără ca acţiunile ei să dăuneze în vreun fel copilului”, a declarat avocat Ionela Despa.
Dacă  soţul încearcă să câştige copiii  invocând  veniturile mici ale soţiei, totul se poate întoarce împotriva acestuia,  din cauză că judecătorul va dispune să plătească o pensie alimentară mai mare. Numai în cazul în care poate dovedi că rudele soţiei sau alte persoane cu care aceasta locuieşte ar putea pune în pericol viaţa copiilor, judecătorul poate încredinţa custodia tatălui.

Mama poate recupera copiii, după reabilitare


Dispoziţiile art. 44 din Codul familiei precizează însă, ca în cazul schimbării împrejurărilor, la cererea oricăruia dintre părinţi sau a copilului, dacă acesta a împlinit vârsta de 14 ani, a autorităţii tutelare sau a vreunei instituţii de ocrotire, instanţa judecătorească va putea modifica măsurile privitoare la drepturile si obligaţiile personale sau patrimoniale între părinţii divorţaţi şi copii.
De asemenea, dacă copiii nu au împlinit încă vârsta de 14 ani, mama care a pierdut custodia copiilor  poate face recurs şi, dacă dovedeşte că s-a reabilitat,  îşi poate recupera copiii. „Au fost situaţii în care mamele nu aveau niciun fel de condiţii să-şi crească copiii şi i-au pierdut în favoarea tatălui, însă, după un timp, şi-au îmbunătăţit situaţia financiară şi şi-au recuperat copiii” a adăugat avocatul  Ionela Despa.

Ambii soţi pot veghea la creşterea copilului

Părintele divorţat, căruia nu i s-a încredinţat copilul, păstrează dreptul de a avea legături personale cu acesta, precum şi de a veghea la creşterea, educarea, învăţătura şi pregătirea lui profesională.
Totodată, instanţa judecătorească va stabili contribuţia fiecărui părinte la cheltuielile de creştere, educare, învăţătură şi pregătire profesională a copiilor. “Hotărârile judecătoreşti privind încredinţarea copiilor, plata pensiei de întreţinere, programul de vizitare al copiilor, definitive şi irevocabile, sunt obligatorii pentru părţi”, a încheiat Despa.Te-ar mai putea interesa:


Comenteaza
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Nume*:
Email:
Comentariu*:
Cod de verificare:
Introduceti codul de mai sus:
 

86 comentarii

strejeru a scris la 2010-05-03 15:28:46:
Am pierdut custodia fetitei mele in favoarea tatalui, din cauza ca nu ne intelegeam si era violent am fost nevoita sa fug de acasa dar fara fetita ca mi-a fost imposibil sa o iau.Acum vreau sa iau fetita la mine,ce trebuie sa fac si ce sanse am?Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Va multumesc
REDACTIA a scris la 2010-05-03 19:56:17:
VETI PRIMI UN RASPUNS IN CEL MAI SCURT TIMP DE LA AVOCATUL NOSTRU.
adi a scris la 2010-06-23 23:48:29:
ami doresc foarte mult custodia copilului dar nu stiu ce sanse am ca tata sa castig cu toate ca mama lui a plecat si nu mai stim nimic de ia
Alina a scris la 2010-08-25 00:54:46:
Am un baietel de 3 ani nascut in spania datorita diferentelor ne am despatit de aproape 2 ani eu si sotul.vreau sa mentionez ca el a plecat in romania la parinti am avut o relatie relativ buna in ceea ce priveste copilu ..doar ca in momentu in care copilul a plecat la el in vacanta pentru o perioada provizorie el a bagat divort ..am traversat o perioada dioficila financiara si nu am reusit sa particip la divort crezand ca prima infatisare nu e asa de importanta ..am pierdut custodia copilului si divrtul s a incheiat cu prima infatisare..problema mea e ca acuma fostul sot nu mi permite sa l aduc pe copil in vacanta ...am incercat sa o fac pe toate caile posibile sa inteleaga ca nu vreau sa fortez lucrurile si ca vreau cei mai bine pt copil doar ca acuma nu stiu cum sa fac sa reobtin custodia sau ce am de facut mai exact...multumesc am mare nevoie de ajutor
Gherman Iulia a scris la 2010-09-03 16:48:15:
Sunt casatorita de 7 ani si am 3 copii minori,cel mai mare avand 7 ani.Ce sanse am sa obtin custodia copiilor in cazul unui divort bazat pe violenta si neintelegeri,cand sotul este somer si administratorul firmei noastre,iar eu nu am venituri,dar am o locuinta si niste terenuri mostenite?Acum locuim impreuna intr-o casa pe care am construit-o in timpul casatoriei,dar pe care e pusa o ipoteca.
caseriu laura a scris la 2010-10-13 11:57:10:
buna ziua,abia am descoperit acest loc in care exista astfel de probleme,credeam ca sunt singura cu aceasta trauma,am un baietel de 5 anisori si 4 luni,si in urma cu un an si jumatate,m-am despartit de tatal lui,din acel moment viata mea sa schimbat,pt ca tot de atunci,el a pus stapanire pe viata copilului,adik nu am putut sa il iau langa mine,suntem intr-un proces,care e pe cale sa se termine,dar sunt disperata pt ca nu cred in dreptate in tribunal aici in tara asta,sunt disperata ,ce ar trebui sa fac,cu cine sa vb,unde sa apelez,imi pierd propriul copilas,si nu pot face nimic,pt ca nu sunt nici VEDETA nici vreun STAR DE LA HOLYWOOD,va implor un sfat daca as primi......va multumesc
monica a scris la 2010-12-07 16:08:04:
Am doi copii in varsta de 4 ani respectiv 7 luni.Nu as putea sa traiesc fara ei.Sunt casatorita de 5 ani si vreau sa divortez deoarece nu mai pot continua casatoria asta esuata de mult.Am suportat pana acum de frica sa nu imi pierd vreunul din copii.Stam in casa de la parintii mei, care de altfel este pe numele lor, eu nu am fost de acord sa o trecem pe numele nostru deoarece mi-am dat seama ca sotul meu m-a luat doar din interes.Are sotul sanse sa-mi ia vreunul din copii?Mentionez ca eu am venit declarat la stat, el lucreaza la "negru" sa zic asa.Astept raspuns .Va multumesc mult.
danielala a scris la 2011-01-25 18:55:11:
am si eu probleme de acest gen ,si stau si sufar,ca mie frica sa nu-mi ia copilul
REDACTIA a scris la 2011-02-23 14:09:20:
Va rugam sa ne trimiteti intrebarile dumneavoastra la redactie@revistacarolina.ro pentru a primi un raspuns prompt.
visovan a scris la 2011-11-27 23:13:53:
Imi doresc foarte mult custodia copiilor dar nu stiu daca o sa o obtin. Am plecat de acasa si i-am lasat cu sotu acum asi vrea sa-i recuperez.Va rog datimi un sfat si spunetimi ce pot face
ella a scris la 2012-01-18 11:57:29:
vreau sa divortez,am o fetita de 7 luni,ce sanse are sotul sa mi fata, ma ameninta mereu k nu mi o da,eu as avea o camera la mama acasa si indemnizatia,el are bani, astept raspunsul dvs
yasmina a scris la 2012-04-08 17:47:21:
buna ziua am o fetita de 2si8 luni sotia a parasit domiciliul iar tim de 2 si 8 luni fetita sa crescut la mine iar unde lucuiesc parintii ei au doua camere care stau 2 familii si un minor plus sotia si fetita mea nu are conditiile necesare pt ale oferi ficei mele , legea miar incredintao mie?
pentru yasmina a scris la 2012-04-13 20:50:58:
nu ti-ar incredinta nimeni tie fiica.
madalina a scris la 2012-04-25 15:35:05:
sunt casatorita de 4 ani am un baietel de 3 ani si 5 luni tatal lui e inchis de 2 ani jumate nu mai vorbim dar nu am bagat divort.eu acum sunt plecata pt a castiga bani in alta tara baiatu a ramas cu mama mea..acum fostul sot ma ameninta chiar am dovezi daca el se elibereaza si baga divort ar putea sa castige el? astept un raspuns va rog.
veronica a scris la 2012-05-02 10:16:06:
am o intrebare domnu avocat sotu meu poate sa-mi ia drepturile de mama da sa nu .. chiar daca muncesc in italia si lunar trimit banii pentru copilu meu .. va multumesc
gabriela a scris la 2012-08-27 10:46:42:
buna ziua!am o fetita de aproape 2 anisori, dar lucrurile intre mine si tatal ei nu merg deloc...vreau sa divortez,dar ma ameninta zilnic ca-mi ia fetita;eu lucrez fara acte, dar locuim la bunicii mei,fiind luati in spatiu de ei.daca se poate, va rog mult sa-mi spuneti daca in urma divortului imi pot pierde fetita;mentionez ca sunt abuzata verbal,jignita si umilita de catre sotul meu...
popovici doru bogdan a scris la 2012-09-15 20:14:44:
buna eu imca nu am divortat dar vreau sa fac cat de curand acest lucru insa nu stiu cum pot castiga custodia copilului ca tata deoarece nu am cum sa dovedesc decat prin vorbe ca sotia mea nu se prea implica in cresterea copilului si adica vine de la serviciu si in loc sa isi rupa din timpul pretios al ei ca sa lucreze si cu el ea inra in bucatarie si fumeaza bea cafele si se uita la telenovele se mai uita si ea din cand in cad la el face mancare doar cand vrea ea face curat doar cand are chef tot timpul sare la dearta daca eu o cert pe tema asta.Eu stau aproape toata ziua cu el cand el e acasa si nu e la gradinita sau cand nu sant la dializa pentru ca eu sant bolnav de insuficienta renala dar asta nu ma inpedica sami cresc copilul.Vreau sa va mai spun ca,copilul nu sta sa manance la ea nu sta sa se imbrace la ea doar daca tipa la el in schimmb eu nu am probleme cu el comunica mai bine cu mine decat cu ea a incercat sa sara cu cutitul la mine de fata cu copilul ca nu am vrut sai dau bani pentru tigari dar nu a
alina a scris la 2012-10-05 16:45:02:
va rog f mult sa ma sfatuiti ce sa fac.sunt casatorita de 3 ani si am un copil de aproape 3 ani.eu si sotul meu nu prea ne intelegem.nu au existat batai ci doar reprosuri si certuri in cazul unui divort care sunt sansele ca el sa castige custodia copilului daca;el lucreaza doar ca la negru,eu am lucrat pana acum 2 luni cand a trebuit sa renunt ca nu ne intelegeam cu cine sa lasam copilul.in cazul unui divort as sta cu copilul in chirie,eu nu am o locuinta(el avand mostenire casa de la parintii sai).va rog ajutatima ca nu stiu ce sa fac deoarece nici unu nu vrea sa cedeze copilul.mie frica pt ca el mai are unele relatii(cunostinte)care sal ajute sa castige iar eu nu.va multumesc
claudia a scris la 2012-12-14 00:16:03:
buna. ma numesc claudia.am 22 ani si sunt casatorita de numai 5 luni, dar relatia este de 5 ani. din aceasta relatie am o fetita de numai 6 luni.vreau sa divortez dar mi-este frica, sotil ma ameninta ca imi ia copilul.va og ajutati-ma. nu stiu ce sa fac. ma bate, ma injura. ma ameninta, ma scuipa. ma inseala pe fata, toata ziua cearta si numai in fata copilului. va rog ajutati-ma
claudia a scris la 2012-12-14 00:28:10:
buna din nou. tot claudia sunt.am uitat sa mentionez ca el nu are un servici si nici o locuinta stabila.momentan stam in casa bunicilor lui, unde mai este si mama lui.eu am unde sa stau, am casa parinteasca unde doar tatal meu, mama mea este plecata in italia, nici eu nu am un servici dar mama mea ma ajuta financiar lunar, va rog ajutati-m,a cu un sfat ce si cum sa fac. fetita mea nu mai poata sa doarma noaptea, se trezeste din somn si incepe sa tipe, plange. nu mai suport sa stau in chinul asta. dar mi-este foarte frica sa nu imi ia fetita ,
florentina a scris la 2012-12-17 23:56:39:
Buna !! Eu sint florentina , am 28 de ani, si am un baietel de 7 ani si 8 luni.SInt casatorita de 8 ani si relatia mea cu sotul nu e tocamai buna din pricina diferentellor!!! Provenim din doua lumi diferite si mi -e teamasa pierd copilu in caz de divort !! Bineintels unui copil ii este cel mai bine lingaa ambii parintii..Problema mea e urmatoarea: nu am o locuinta propie si in acest moment nu lucrez !! Momentan stam cu parintii sotului , recenti veniti din spania de la.munca , avem doar sonajul meu singurii banii care intra lunar in casa !! Intrebare amea este ! Ce sanse am sa pot lua copilu cu mine intro alta tara eventual ca sa muncesc !! Pot merge la maicamea care locuiete acolo sau pot apela l aunadintre surorile mele care e dispusa sa ma ajute!! Nu sint o.mama perfecta .. dar sint mama si imi iubesc copilul mai.mult ca orice ! Nu sintacolica nici o drogata sau neapta de cresterea propiului meu fiu !! V arog indrumtima ... ce pot face? Si cum pot face ca sa imi pot crete copilu linistita???socrii
REDACTIA a scris la 2012-12-18 21:47:30:
Dragele noastre, Sotii nu va pot lua copiii decat in situatii speciale, asa cum scrie in articolul de mai sus. Ideal ar fi sa aveti un serviciu stabil si sa puteti demonstra ca aveti cum sa va intretineti copiii. Asteptam vesti de la voi! Numai bine!
maria a scris la 2012-12-25 23:09:41:
buna ziua an anul 2011 am divortat de sotul meu pentru ca a plecat si a lasat 2 copii minori am castigat custodia copiilor dar acum dupa un an si jumatate ma ameninta ca ma va da an judecata si-mi va lua un copil,este posibil asa ceva mentionez ca hotararea este devinitiva si irevocabila
pircalabu cristina a scris la 2012-12-31 17:12:16:
Buna ziua!Legile in aceasata tara sunt facute in favoarea celor cu bani.Mie instanta din Craiova mi-a luat copilul de un an de zile pe motiv ca lucrez si ca am domiciuliul instabil.De profesie sunt pedagog si lucrez cu copiii iar la momentul respectiv locuiam in Bucuresticu chirie.Taticul este un om cu o situatie financiara fff buna in orasul Craiova iar eu ma lupt cu Instanta din Craiova ca sa imi pot recupera copilul.Repet ca o judecatoare din Craiova a incredintat un copil de un an si 4 luni ,tatalui, spunand ca domiciliul meu este instabil.Este revoltator ce se intampla in aceasat tara!
REDACTIA a scris la 2013-01-01 15:47:44:
Avem nevoie de mai multe detalii, dna Pircalabu. Ne puteti scrie pe redactie@revistacarolina.ro sau mariana.safta@revistacarolina.ro.
mihail a scris la 2013-01-06 11:49:59:
sotia mea a plecat noaptea pe ascuns cu copilul fara motiv . e corect/Ce pot face/
mihail a scris la 2013-01-06 12:02:53:
nu am spus dar sotia mea are o relatie extra conjugala si nu suntem divortati,cu marturia ei. am ceva sanse la proces/
adriana a scris la 2013-01-26 03:04:51:
muncesc de multi ani in spania si copilul a ramas cu sotul in romania.ce sanse am ca sa imi fie incredintat copilul?
Lucian a scris la 2013-02-19 09:18:14:
Sotia mea a pleacat de acasa fara motiv de 3 luni si a lasat in grija mea fetita noastra in varsta de 6 luni acuma....ea momentan este in italia traieste cu alt barbat....de cand a plecat nu a dat nici un telefon sau mesaj sa se intereseze de fata....eu vreau sa inaintez procedura de divort si de custodie a fetei ce sanse am sa castig...daca vreti mai multe detali sa stiti contactatima la adresa de mail sau mess lucydany85 .va multumesc
lexy a scris la 2013-03-21 01:28:58:
Ce anume insesmna domiciliu instabil chiria fara contract de inchiriere se incadereaza aici?
Brinza a scris la 2013-04-09 08:13:32:
Fostul concubin, cetatean italian mia luat copilul de 4,5 luni. Mam dus sal vada intrun loc public si el impreuna cu parintii lui miau luat copilul. Am depus plingeri la toate instantele posibile, am depus si Ordonanta presedentiala pentru custodia copilului, dar trebuie sa treaca timp. Nu mai pot rezista sa numi vad copilul.imi scrie sa ma duc sa-l vad la gazda lui, dar ma tem, ca iar ii o noua capcana.Ca pina azi mia propus avocatul lui sa semnez o procura sa ia copilul in Italia, dar astai un motiv sal scoata din tara. Ajutatima Va rog, nu stiu ce sa fac.Toti imi zic sa astept hotarirea Judecat.Cum sa procedez?De 6 zile nu miam vazut fetita.
Petru a scris la 2013-04-09 21:48:41:
Pentru evitarea situatiilor neplacute si pentru a reusi sa continuati sa fiti parinti chiar daca renuntati la a mai fi soti, va recomand divortul la mediator.
sutoiu mirela a scris la 2013-04-15 19:54:22:
bunaziua ma numesc mirela sant divortata locuiesc in franta impreuna cu fiul meu de aproape 9 luni am procura de la fostul sot unde am semnat ca il aduc in tara in vacanta de vara dar acum nu pot pt ca sant insracinata si nasc chiar in perioada vacantei de vara baiatul are 9 ani este si la scoala aici eu sant deja casatorita cu cetatean francez ;am hotarare definitiva si irevocabila de la divorta dar greseala pe care am facuto este ca nu trebuia sa fac procura am facutao pt ca imi era teama ca nu pot trece cu baiatul la aeroport dar nici nu mia trebuit .vreau sa va intreb voi avea probleme daca anul asta nu il pota duce pe baiat in tara ;sa tineti cont domnula vocat ca nici nu plateste pensia alimentara va multumesc
savu teofil a scris la 2013-06-20 18:16:22:
va salut, am citit multe comentari si eu ma flu in aceasi situatie sotia mea a plecat de acasa de mai multe ori la maicasa fara motiv.avem 2 copii si de multe ori am primito din cauza lor, nu am avut noroc de o sotie buna, dar ce vreau sa va spun ca sot pt. soti si pt soti, comunicati mai mult si nu va cautati dreptatea cautati mai intai sa aveti pace in familie cautati dreptatea sotului sau a sotiei in felul acesta puteti sa obtineti atractie unul fata de celalalt, tu caui folosul si binele tau . tiai gasit pe altul sau alta si nu mai dai importanta familiei gandestete ca cel care ramine poate te iubeste si va suferi k mine iar copii sunt invatati cu ambi parinti si vor suferi respactativa reciproc si veti invinge pt k sunteti unul pt altul. despartirea e grea pt toti si ca-sa ma simt bine eu sufera toti si nu are rost.iubitiva mult
Cristina a scris la 2013-06-27 13:22:35:
buna seara , cum imi pot recuera copilul minor in cazul in care sotul meu a bagat divortul in lipsa mea anul trecut fara sa ma instiinteze de acest fapt si instanta a hotarat sa-i ramana lui copilul cum trebuie sa procedez in cazul acesta, vreau sa imi iau baiatul de la el va rog frumos sa ma ajutati am uitat sa precizez ca eu lucrez in Germania si el stia de acest lucru mereu vorbeam cu el la telefon si cu baietelul in varsta de 3 anisori si lunar trimiteam acasa bani ptr copil (am toate chitantele sa pot dovedii acest fapt)iar el fara stirea mea a inaintat si solutionat divortul anuntandu-ma deabea acum de existenta lui .
Crina a scris la 2013-07-14 23:23:45:
Duc o viata grea cu soțul meu, se poarta foarte urat cu mine si as vrea sa plec de la el pentru ca nu mai suport situația in care ma aflu. Avem un baietel de 3 luni de care nu vreau sa ma despart. In cazul in care ne separam, eu si copilul vom locui in casa părinților mei care se afla in alt oraș. Ce șanse am sa pot pleca legal cu copilul din casa sotului meu înainte de a divorța si cum pot proceda. Va rog mult sa ma ajutati. Sunt intr-o situație disperata. Va multumesc anticipat.
Alex Dumitriu a scris la 2013-07-21 09:40:38:
Concubina a parasit locuinta parintilor mei invocand ca o agresez,lucru nedovedit,luand cu ea si fetita noastra de 6 luni.Momentan este intr-un centru de zi pt mame si copii,cum pot sa-mi recuperez copilul?Mentionez ca ea nu are locuinta,servici si mai are un copil din alta relatie lasat in grija statului.
teofil a scris la 2013-09-17 15:21:57:
doamna avocata este foarte ciudata, cum tata mare sa castige o femeie danaturala cu probe sau imorala in instanta, atat timp cat tatal are toata tigla pe casa, si are situatie buna, atunci o mama care a abandonat copii, fiind mici si bolnavi cu tratamenul ne terminat, si nu sa interesat de iei si mai sata si cu chirie cu un papandau dupa care cere si ia un copil care nu cumva sa plateasca pensie mai castiga in instanta ???? spunetimi va rog, k da, si io am sa ma duc la galati cu trenu de baia mare.
alexandra a scris la 2013-09-28 11:29:22:
Buna .M-am despartit de sotul meu de 2luni,in curand va incepe si divortul ,insa avem o fetita de 2anisori :( As avea motive sa imi fie frica ca as pierde custodia fetitei ?
o mama a scris la 2013-10-23 12:08:39:
Buna ziua,am si eu o problema,am plecat impreuna cu copilul de 4 ani d la sotul meu din cauza k incepusea sa bea,sa fie agresiv verbal si chiar ma batut,nu am deschis divort pt k sotul mi_a ascuns actele si m-am mutat in alt oras asa k ink nu am reusit sa ajung sa scot duplicat dupa acte sa pot deschide eu divortul,sotul mi-a spus k a deschis el divortul in cele din urma si intentioneaza sa imi ia copilul.eu am reusit sa ma angajez,sa dau copilul la gradinita in alt oras si fratele meu mi-a pus apartamentul lui la dispozitie si m-a luat in spatiu iar el nu locuieste cu noi ci lucreaza in strainatate.Problema e ca sotul a venit si a luat copilul fortat si intr-un mod agresiv cu amenintari la adresa cadrelor didactice de la gradinita fara k eu sa fiu anuntata cu toate k inainte mai venise sa vada copilul si nu ia interzis nimeni.acum ma ameninta k nu il voi mai lua niciodata de la el.Ce as putea sa fac in cazul in care un proces se stie k dureaza( mai ales dak este si partajul) k sa imi recuperez copilul?? Men
ionut a scris la 2013-10-28 13:55:34:
sunt casatorit de 3 ani am un baiat de 7 luni nu ma mai inteleg cu sotia din cauza parntilor ei care ma tot ameninta ca ei au bani ami ia copilul cand vor ei etc. mentionez ca muncesc doar eu sotia nu munceste ca o intretine taicasu asta este mentalitatea impusa. socrul meu este cu salariu minim pe economie soacra nu munceste nare pensie nimic sotia nu munceste si na muncit decat sase luni pana la varsta actuala de 27 de ani.ei asi castiga banii din alte surse nedeclarate. ce sanse am eu in cazul unui divort asupra propriului copil. multumesc
REDACTIA a scris la 2013-11-01 15:57:23:
VA RUGAM SA NE TRANSMITETI INTREBARILE DUMNEAVOASTRA PE ADRESA DE EMAIL redactie@revistacarolina.ro PENTRU A VA PUTEA RASPUNDE IN TIMP UTIL. DE ASEMENEA, PENTRU A PRIMI UN RASPUNS CLAR, RUGAM MAI MULTE DETALII LEGATE DE PROBLEMELE PE CARE LE INTAMPINATI. NUMAI BINE! Redactia
Alina a scris la 2013-11-07 01:57:58:
Buna.as dori si eu cateva informatii.M-am despartit de "sotul" meu..cu care am stat in concubinaj...dupa o relatie de 3 ani.Din aceasta relatie a rezultat un baietel..care acum are 3 luni...suntem despartiti de cand baietelul avea 2 saptamani.S-a intamplat asa deoarece eram foarte stresata de el..pentru ca intotdeauna avea pretentia sa-mi ofere parintii mei totul...desi el pana in momentul de fatza nu mi-a oferit nimic nici mie dar nici copilului.Are pretentia sa-l vada,dar foarte rar..isi aduce aminte aproximativ o data pe luna.Mama s-a a facut scandal deoarece eu am primit un carucior pentru copil cadou de la cineva...iar el o sustinea.Atunci deoarece ma saturasem am luat baietelul si am plecat acasa la parintii mei,unde ma aflu si in momentul de fata.El impreuna cu mama sa ma suna,ma injura..ma ameninta...iar fosta mea soacra mi-a facut copilul plod...si mi-a spus sa-l cresc singura sa nu-i mai deranjez baiatul,deoarece el nu are obligatia sa-i ia la copil pampers.El doreste sa le dau baietelul acasa cate
adriana a scris la 2013-11-11 21:26:47:
bun seara m si eu o intreare,hotararea mea de divort este inca la redactare s a pronuntat divortul pe 16 octombrie ,eu daca vreau sa plec din localitate sa ma mut tot cu baiat pot face acest pas chiar daca inca hotararea de divort nu o am inca??? pot fi probleme?? in ce sens?? va multumesc
un tata a scris la 2013-11-17 12:21:37:
Buna ziua, In primul rand vreau sa ma scuz pentru ca va deranjez in week-end cu problemele mele dar am ajuns la capatul puterilor... as dori sa ii intentez divort sotiei mele in baza art 373 lit b din Codul Civil. in acelasi timp doresc sa ii mai intentez si un proces pentru decadere din drepturile parintesti si sa imi fie mie incredintat copilul pt ca este imorala si am probe multe... pentru adulter si pentru prostitutie... inclusiv o declaratie data de ea la politia din lausanne in care recunoaste ca practica aceasta meserie... eu am stiut de acum un an ca ea practica prostitutia dar m-a amenintat ca daca nu o las sa faca asta in continuare baga divort si imi ia copilul iar eu am fost asa de prost incat sa nu ma interesez... dupa cateva luni am ajuns acolo la ea si am fost si cu copilul la ea ca m-am gandit ca poate reusesc s-o schimb dar nu am reusit iar cand am prins-o intr-o zi cand am dus-o la munca ca de fapt ea de la munca a fugit iarasi la ... am luat putin foc si am injurat-o si amenintat-
un tata continuare a scris la 2013-11-17 12:38:02:
o la telefon dar nu am atins-o. ea atat a asteptat si m-a denuntat la politia din lausanne unde a scris si ca e prostituata in acea declaratie pentru ca in elvetia prostitutia e legala. eu am fost trimis in tara dar nu de politie ci de proprietara unde era in chirie care oricum are numai case inchiriate la curve cu pesti si la muncitori dar amestecati. acuma fata mea este acolo... eu sunt in romania si nu stiu ce sa fac... am anuntat protectia sociala de acolo si din cate am aflat de la sotia mea cica ar fi fost in control la ea acasa dar dupa ce au anuntat-o cu 3 zile inainte asa ca a avut timp proprietara aia sai scoata pe proxeneti cu prostituatele lor din casa inainte sa vina protectia copilului... daca am poze, filme, numere de telefon de la clientii ei peste 400 si mii de mailuri in care a comunicat cu clientii... am vreo sansa sa castig copilul in instanta?
Adrian1981 a scris la 2013-12-02 11:05:51:
Buna ziua am cautat un ex de indrumare dar nu am gasit dar doresc sa am si eu un raspuns la problema ce ma framinta de ceva vreme in cazul in care ma aflu e in felul urmator: nu am fost casatorit am stat cu fosta concubina si impreuna avem un baietel de 2 ani si 6 luni si ea nu accepta nici cum sa ma lase sa vad copilul eu momentan nu am un servici stabil si nici ea la fel,si nici eu si nici ea nu avem o decizie judecatoreasca doresc sa va intreb daca nu exista aceasta decizie ma pot duce la politie sa ai fac plingere ?
Gabriela a scris la 2013-12-08 10:16:23:
Buna ziua, Sunt divortata de 10 ani, copilul meu are 12 ani, exista un program de vizita pentru tata prin hotarare judecatoreasca. Intrebarea mea este:copilul nu mai vrea sub nici o forma sa intretina relatii cu el, datorita comportamentului abuziv emotional asupra colilului, deci cum il pot apara?ne ameninta cu executor cu politie si copilul e terorizat.Cum il pot apara?
ion a scris la 2014-01-07 23:48:19:
Eu nu inteleg un lucru:este egalitate intre sexe sau nu?de ce ma rog este foarte greu sa primeasca copilul tatal?
pentru ion a scris la 2014-01-09 00:16:46:
pentru ca nu ai stat tu cu el 9 luni in burta si nu ti s-au despicat tie oasele ca sa iasa din tine si pentru ca exista sanse sa nu fie al tau si pentru ca nu ai sti sa-l cresti si pentru ca nu ai bani si pentru ca nu te compari niciodata cu o mama, idiotule!
mirabela a scris la 2014-02-08 21:11:27:
buna seara.am un baietel de 8 ani si vreau sa divortez din cauza ca nu il mai iubesc pe sotul meu dar nu am alta relatie cu nimeni.avem o camera la mama mea ,eu am un loc de munca dar fara contract,el nu munceste si nu ne mai intelegem ,sunt intro tensiune continua .ce sa fac sa obtin custodia copilului?
sandu a scris la 2014-02-28 17:08:32:
Buna. Ziua. Ma numesc. Sandu. Din rezultatul casatoriei. Cu sotia mea avenit pe lume un baietel pe care il iubesc foarte mult. Inca de cind doctorii mi-au spus ca este. Autist. La virsta de. 2ani bineinteles ca. Sotia. A devenit. Asistenta personala. Precizez ca. Fiul meu are acum 13 ani. in toti acesti ani. Sotia. A plecat. De m.ai multe ori fara sa stiu de ea am ajuns la concluzia ca vreau sa divortez. Intrebare. Ce sanse. Are. Copilul meu. Pentru. O educatie. Buna. Si. Continuarea terapiei. Daca. Nu am liniste din. Partea. Sotiei. Ca drept. Dovada. Ea sete. Plecata. De. 6zile. Ce sansa. Am. Eu. Pentru. Custodia. Copilului dupa. Divort. Va. Multumesc
andreea a scris la 2014-04-13 19:48:47:
Am o fetita de 5 luni impreuna cu concubinul meu(nu suntem casatoriti). in momentul de fata locuim cu parintii lui iar daca e sa ne despartim ma voi muta la parintii mei. vreau sa stiu ce trebuie sa fac. Ma gandesc ca nu pot sa iau copilul si sa plec pur si simplu. a dat dovezi si de violenta si acum imi e frica sa ii spun ca vreau sa plec ca imi e frica de felul cum va reactiona.
ion a scris la 2014-04-25 11:58:54:
Vad ca mi-a raspuns cineva la intrebare.Neconcludent.Terminand cu jigniri,ceea ce ma face sa cer un alt raspuns.Legandu-ma de acest raspuns deplasat,sa iau un caz:intr-o familie si mama si tatal castiga relativ la fel,situatia materiala si financiara relativ asemenea.Grija fata de copil si atentia acordata asemanatoare.Dar,sa zicem mama,pe fondul unei plictiseli fata de sot sau nu stiu ce alta cauza,incepe sa se poarte cu barbatul foarte autoritar:daca nu face strict ce vrea ea ameninta ca divorteaza,e mereu nervoasa,orice face sotul nu e bine,etc.Intrebarea este:barbatul trebuie sa indure toate astea pana creste copilul mare si pleaca la casa lui,de frica sa nu-si piarda copilul,care va fi incredintat mamei la divort?adica daca femeia s-a plictisit de barbat si-i face zile amare,barbatul trebuie sa suporte tot, sa nu-si piarda copilul?aici as vrea daca se poate sa raspunda un specialist.
Pavel Elena Camelia a scris la 2014-04-27 13:45:32:
Buna ziua! Am si eu un baietel de 2 anisori si as vrea sa stiu daca ii pot castiga eu custodia! Nu am fost casatorita lagal si suntem despartiti de un an din cauza batailor... akum eu sunt cu altcineva dar stau in continuare in casa parinteasca si fostul concubin cu care am copilul nu ma lasa sa plec nicaieri cu copliul si cu actualul prieten imi face probleme! Nu plateste nimic copilului dar in schimb eu lam lasat mereu sa vina sa vada baiatul sal ia pe la el .... iar acum imi ingreuneaza foarte tare viata si vreau sa fac pasul asta!
ilie a scris la 2014-04-27 18:31:40:
Foarte bun exemplul lui Ion. Eu as mai adauga faptul ca mama considera ca baietelul de aproape 3 ani e posedat de Diavol iar tatal ca face crize de isterie specifice varstei.
Ionela a scris la 2014-05-19 21:33:25:
Buna ziua, am un baiat de 9 ani si sunt divortata de tatal luí. Tatal are custodia total al copilul, anul trecut la lasat sa stea cu mine in Madrid si mía semnat un document valabil pe un an cum ca este de acord sa invete in Spania. Acum problema este ca el a intrat la inchisoare si se aproxima data si expira si documentul si pasaportul copilui. Daca ma poate sfatui cineva ce trebuia sa fac si unde sa merg. Va multumesc.
sefan a scris la 2014-06-06 23:22:31:
Daca Sotia sia a abandonat copii ,si nu suntem divortati ,dar ea a inselat sotul ,tatal copilor cum trebuie sa faca primul pas ,
andreica adela a scris la 2014-06-24 17:16:01:
Tot timpul sant amenintata de trecutul meu vreau sa divorteZ dar tot timpul sant amenintata ca imi ia copii Am copii cu sotul de 11 ani 8 ani 7nani
raluca a scris la 2014-07-10 18:23:54:
buna ziua,sunt casatorita legal de 4 ani,dar am o fetita de 7ani.sunt acuzata de tata si familia acestuia de infidelitate,fara nici o dovada..acum cateva zile am luat bataie intr/un loc public din cauza geloziei lui.vreau sa divortez,momentan stau la sot,dar vreau sa imi iau copilul si sa stau o perioada la bunicii mei,in aceeasi localitate. sotul nu va vrea sa imi dea copilul si ma ameninta ca ma va scoate in strada la orice ora.sunt ptegatita de orice.dar nu pot lasa copilul cu el,pentru ca toata familia lui ii vorbeste foarte urat copilului despre mine.cum pot tine copilul sau cum pot lua copilul la mine in cazul in care ma va scoate noaptea din casa?pot apela la politie? il pot pierde daca in instanta va spune ca st acuzata de infidelitate?eu voi baga divort pt ca nu ne intelegem,ne certam tot timpul,m>a si batut de cateva ori...
REDACTIA a scris la 2014-07-13 22:45:45:
DRAGELOR, CITITI CU ATENTIE ARTICOLUL DE MAI SUS! VEDETI ACOLO CARE SUNT SITUATIILE IN CARE VA PUTETI PIERDE COPIII! CURAJ!
elena a scris la 2014-07-22 17:23:05:
Buna ziua . Am si eu o nelamurire . Sunt in proces pentru custodia fetitei mele de varsta de 8 ani . Din data de 14.02.2013 .. sa terminat procesul in data de 10.10.2013 cu senti ta ca sa ramana la el ( acord intre avocata mea si tatal fetitei, fara acordul meu) am facut revocare . S-a redeschis procesul in mai si sa decis ca sa vorbeasca fetita , nu au acceptat ca martori pe tatal meu vitreg nici pe sora mea . Eu locuiesc in spania , in septembrie voi fi prezenta la proces . Am cerut in amandoua procese sa mi se faca o ancheta sociala aici in spania . Dar inca astept ... intrebareamea este . Ce sanse am sa mi se dea custodia fetitei si daca pot sa o aduc aici . Tatal bea , joaca la aparate . Bunici paterni si ei le au cu bautura . Am un martor care este vecin cu ei . Dar tem pentru aceasta persoana , pt ca sunt scandalagii si nu stiu daca va declara si daca va spune adevarul .. . In noiembrie ma voi casatori cu un cetatean spaniol . Am doua locuri de munca cu contract fix . Si sa nu mai zic ca in foarte mul
mady7 a scris la 2014-08-01 14:21:46:
buna ma numesc madalina sunt casatorita si am un baietel de 2 anisori nu mai ma inteleg cu sotul nul mai iubesc la orice discutie el injura ma amenintat ca ma da afara din casa casa e al mamei lui care locuim cu ea sinu mi da copilul imi pot pierde copilul daca nu il pot lua cu mine o sa fiu acuzata de abandon?vreau o viata linistita fara el mentionez ca am indemnizatie crestere copil mai o luna.ajutati ma cu un raspuns.va multumesc
nicu a scris la 2014-08-15 14:37:34:
Buna ziua ,am o fetita de 4 ani o cresc singur de la 1,8 ani iam fost si mama si tata,mama ei sta tot plecata pe vase de croaziera,acum ia mia luat fata si a plecat la tara unde nu are conditii pt copi,ia vrea sa plece iar lasand fata la mama ei care e recasatirita cu un ciudat,domiciliul copilului e la mine acasa,daca pleaca ce sanse am de a lua fata e totul pt mine,au mai fost cazuri asemanatoare.acum fata e plina de bube si lovituri.ce ma sfatuiti sa fac.multumesc
Tata a scris la 2014-08-25 13:14:07:
Tatilor nu disperati ! Si eu am divortat , sotia a bagat divort dupa ce am descoperit ca are o relatie. Am semnat divortul de acord comun , domiciliul fetitei de 10 ani fiind stabilit de instanta la mine (tatal). La aceeasta varsta a putut sa fie audiata de judecator si sa spuna unde doreste sa locuiasca. Custodia se acorda comuna , ceea ce e o prostie in practica . Citeam mai sus ca mamele sunt indreptatite dupa divort sa primeasca copilul pentru cele noua luni de sarcina. Deci atentie femeilor "preacinstite" care considera, citez: "ca o femeie daca s-a maritat si are un copil nu inseamna ca viata ei s-a terminat si nu are voie sa mearga in cluburi sa se distreze noaptea " , nu fiti sigure ca nu o sa platiti pensie alimentara. Tatilor care se afla in situatii asemanatoare cu a mea le doresc multa putere si daca isi iubesc copii sa nu abandoneze lupta , sunt sperante ca justitia sa faca dreptate. Eu foarte greu sa fii si tata si mama dar se poate.
elena a scris la 2014-08-27 11:48:12:
Buna.Sunt din Republica Moldova dar sotul din Lituania si avem impreuna o fetita de un an.M-ar interesa dupa divort cu cine va ramiine copilul meu?Daca la moment locuim in Lituania
Adrian a scris la 2014-09-12 23:23:41:
Cum poti sa faci "idiot" un cititor care iti scrie pe situl tau si iti pune o intrebare civilizata? Doar pentru ca ti-ai luat acest domeniu? Vezi comentariul pentru ion a scris la 2014-01-09 00:16:46: Oameni buni cu probleme, cine se comporta asa are probleme psihice si nu urmareste decit sa va ia banii.
Lupu Florin a scris la 2014-09-28 09:16:17:
Am avut o relatie de opt ani am un baietel de patru ani concubina sa indragostit pe facebook si a fugit cu copilul la valcea ma dat in judecata eu vreau sa mi iau copilul cum as putea sa reusesc sal obtin
bita a scris la 2014-10-04 11:28:50:
salut sunt un tata disperat imi iubesc copii din tot sufletul dar nu ma inteleg cu sotia ea este analfabeta taicaso este handicapat maicasa a murit eu am ajuns sami parasesc casa parinteasca sa stau la ea parinti mei au o situatie foarte buna mama a fost economista iar tata mecanic acum e in pensie eu am fost favoritul lor dar pentru copii am preferat sa stau la ea numai sa nu ma despart sa pierd copii mie frica sa bag divortul pentru ca nu stiu daca chistig copii eu sunt mecanic utilaje chistig destul de bine va rog sami spuneti daca pot sa chistig copii 2 baeti aici la ea nau nici un viitor nici o educatie nimic asta ma doare cel mai mult
MITU IULIA a scris la 2014-10-18 01:09:59:
Va rog sa imi dati un rasspuns la urmatoarea intrebare: Cum trebuie sa procedez sa nu imi pierd copilul in conditiile in care sotul ma terorizeaza psihic si nu mai am puterea sa mai continui aceasta casnicie? Copilul il duc deja la sedinte de ameliorare a comportamentului desi are varsta de numai 3 anisori, psihologii mi au spus ca are probleme de comportament iar gandul sa mai continui aceasta casnicie ma speri nu mai mult pentru mine cat pentru copilul meu care daca de la varsta de 3 ani il duc la sedinte de reglare a comportamentului si integrare mai usoara in societate nu vreau si nici nu am taria sa imi imaginez ce viitor va avea. Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra. Am apelat pentru ca nu stiu ce sa mai fac sa fie totul ca la inceput.
Natalia a scris la 2014-10-30 22:17:50:
Buna seara! Sunt Natalia si sunt din Republica Moldova am doi copii fetita de 9 ani si baiat de 5 ani. Am divortat cu un an in urma, copii mei au ramas in custodia mea din motive financiare am plecat peste hotare unde fac niste cursuri de integrare, copii mei au ramas cu mama mea ei I-am facut tutela asupra copiilor. Fostul vrea sa mii ea si cred ca vrea sa actioneze in judecata. Eu insa vreau sa ii iau aici cu mine peste hotare cum pot face asta. Si el aee vreo sansa sa mii ea?
Bia a scris la 2014-11-02 13:01:23:
Eu eram împreună cu fostul iubit de un an și am un bebe în burtica de 5 luni,as sării la gatu lui și i-as baga unghia pana în jugulara dacă va încerca cumva sa-mi ia bebele,sasa e un amarat și n-ar putea sa mi-l ia!:))))) copii ar trebuii sa rămână la mame,pentru ca un bărbat nu are aceleași emoții,stări și pana la urma mama e mama,tata doar contribuie la reproducere :))))) desigur exista și excepții de mame.
sorin a scris la 2014-11-08 09:13:59:
Da pacat ca doar pentru simplu fapt ca se numeste mama si e femeie are intotdeauna castig de cauza pacat ca nu se tine cont si de copil cu cine se simte bine pacat ca legea da dreptate intotdeauna mamei
simona a scris la 2014-11-18 14:29:20:
Buna am o problema sunt in tara de 3luni cu fetita mea tatal italian poate sa im ieie fetita?fetita nu mai vrea sa se intoarca in italia ce trebuie sa fac
andreea a scris la 2014-11-28 22:27:07:
Buna seara.am si eu o problema.am o fetita de 5 luni eu nu lucrez stau acasa cu asta mica.nici inainte nam lucrat ca am doar 20de ani.cu tatal fetei nu sunt casatorita legal iar el lucreaza in campanie in italia cu contract de munca pe sezon cat la suta ar putea lua fata?nu as vrea sa o pierd eu vreau ca fata sa ramana la mine..ast un raspuns va rog
mihalache a scris la 2014-12-02 10:50:00:
Pentru frate ma intereseaza
Sergiu a scris la 2014-12-27 23:43:15:
Buna ziua. Sunt casatorit de 1 an, am un baiat de 4 luni, nu ma mai inteleg cu sotia din cauza parintilor ei, care ma tot ameninta ca au bani si imi vor lua copilul cand vor ei etc. Copilul sta momentan cu socrii mei (in Craiova), mama copilului fiind cu mine in alt oras, unde lucrez (Bucuresti). Mentionez ca muncesc doar eu, sotia nu munceste. Socrul meu este cu salariu minim pe economie, soacra nu munceste (si fara pensie). Socrul meu are probleme mari cu bautura (conduce beat, sta mai tot timpul beat in casa), iar copilul meu asista la vorbele grele (jigniri macabre) la adresa mea, de fata cu sotia mea. Pot sa dovedesc acest lucru in instanta prin SMS-uri si inregistrari. In cazul unui divort (iminent), ce sanse am sa-mi pot lua copilul acasa la familia mea (Bacau)? Mentionez ca eu si sotia mea nu avem un domiciliu comun pe buletin. Va multumesc.
irimia ionel a scris la 2014-12-28 21:16:46:
am doi copi minori sotia lucreaza an strainatate nu suntem divortati are o relatie cu alta persoana de 4 ani aproximativ consuma alcol si etnobotanice vine doua saptamani pe an acasa dar vrea copii an caz de divort are sanse daca pot dovedi cum este copii 8 si 6 ani multumesc frumos
costel a scris la 2015-01-09 14:58:34:
la procesul de divort cu copii cele doua fetite ale mele au ales sa locuiasca la mama lor , leam respectat decizia si leam achitat pensia alimentara stabilita de instanta , acum una dintre fetite in varsta de 14 ani a plecat de acasa cu un baiat major iar cealalta fetita sa reintors la mine spunandumi ca nu se va mai intoarce niciodata in casa ororilor de la mama ei , va rog ajutatima cu un raspuns , ce ar trebui sa fac in astfel de context , mentionez ca am vizitat fetita fugita de acasa cu acel baiat si nu doreste sa se mai intoarca acasa spunandumi ca isi va pune capat zilelor daca o vei lua cu politia
cord ana maria a scris la 2015-01-10 18:30:55:
sunt divortata si am un copil in intretinere,vreau sa plec la munca in strainatate si vreau sa las copilul fostului sot dar nu vreau sal pierd definitiv.pot sal las pentru o perioada fara sami pierd copilul
lungu ramona a scris la 2015-01-21 22:31:44:
sunt casatorita am o fetita de 11 luni suntem in prag de divort oare imi poate lua copilul daca nu am un venit substantial?
mihai a scris la 2015-01-27 15:55:44:
buna ziua sunt un tata ce imi cresc fetita de 4 ani cind mama ei a plecat cu amantul ce sanse am sa cistig fata
gabi a scris la 2015-02-04 14:23:09:
buna ziua,as dori sa stiu si eu ceva,dak nu sunt in divort si tatal copilului nu vrea sa imi dea voe sa vorbesc si sa imi vad fetita care are aproape 5 anisori. ce pot face sa o eau la mine pana la divort?
firstalliancesloanfirm@gmail.com a scris la 2015-02-13 23:02:34:
Noroc! Noroc! Ura Dragii mei prieteni, nu ai nevoie de un împrumut sau sunt în căutarea pentru o modalitate de a obține unul, sau poate vi se refuză de către o bancă din cauza statutului dvs. de credit săraci, și refuză să dea, iar acum credeți că orice speranță este pierdut , nu, draga mea orice speranță este pierdut, nu. Vine o loc de soluții pentru toate grijile și neliniștile tale. Aici este Planificatorul de maestru PRIM RELAȚII ÎMPRUMUT FIRMA. Noi oferim împrumut nostru la rata dobânzii de 2% pentru toate sau persoane, companii sau firme. Ne puteti contacta astăzi la (firstalliancesloanfirm@gmail.com) pentru împrumut ușor și de încredere, de datoria noastră să te ajute din situația ta și să pună capăt anxietate și de anxietate E-mail: firstalliancesloanfirm@gmail.com
nicu sarbu a scris la 2015-02-14 18:19:00:
Sunt despartit in fapt de sotia mea din iulie 2014, ne-am inteles cand s-a mutat la parintii ei sa ia si fetita in varsta de 3 ani, doua luni mai tarziu a plecat cu contract de munca intr-o tara araba. A lasat copilul la bunici,mie mi se permite f greu sa vizitez copilul, practic nu pot avea un dialog civilizat cu ei.As dori sa iau copilul sa ma ingrizesc de el care ar fi calea si care imi sunt drepturile. Ce sanse am sa castig custodia copilului in ideea in care nu e o solutie ca atunci cand ea se va intoarce sa ia copilul. Consider copilul are nevoie de o stabilitate pe care nu o are la ora actuala. Va multumesc.
Ela a scris la 2015-02-20 12:32:05:
Buna!As vrea sa aflu daca logodnicul meu poate lua fata dupa divortul de sotia sa,o mama denaturata,domiciliu instabil atat pentru ea cat si pentru fetita..Este mutata aproape in fiecare luna iar ea doreste foarte mult sa stea cu noi(cu mine si tatal ei),fetita are 6ani si o iubim foarte mult.In prezent fata este incredintata mamei dupa divort,insa de ceva timp sta la noi pt ca mama ei nu poate avea grija de ea ca merge la servici..Logodnicul meu ii plateste pensie alimentara,dar am dorii sa renuntam sa platim pt ca fata sta la noi nu la mama ei,noi o ducem la gradinita,avem grija de ea.In prezent muncim,mie programul imi permite sa am grija de ea,atat eu cat si bunica fetei care e la pensie!Ajutati-ne va rog,ce este de facut??? P.s.fata mi-a marturisit ca isi doreste ca eu sa o fi nascut si sa fiu mama ei..