91933 afisari
BIANCA BRAD, „mamă de înger“
publicat in data de 05-03-2010

Carolina: Din punct de vedere profesional sunteți o femeie de succes. Ați experimentat multe domenii de activitate, de la modă, la teatru, film, moderator tv și chiar cântăreață... Care dintre aceste sfere artistice vi s-a părut cea mai dificilă și care să vă solicite un efort mai mare?

BB: Toate, pe rând, mi s-au părut, când grele, când ușoare, în funcție de complexitatea proiectului în care eram implicată. Poate cele mai mari emoții le-am avut când am prezentat “Cerbul de Aur”, aflându-mă în fața a sute de persoane. E adevărat că prin intermediul televiziunii în direct, te adresezi unui număr mult mai mare, dar când vezi atâția oameni la un loc, urmărindu-ți fiecare cuvânt, respirație, mimică și gest, este mult mai intens din punct de vedere al emoției și al schimbului de energie care are loc între tine și spectatori. Însă, când îți place ceea ce faci, oricât de mare ar fi efortul pe care trebuie să-l depui, îl depășești și chiar mai vrei...Se poate spune că acea adrenalină creează dependență!

Carolina: Cu ce vă ocupați mai exact în acest moment, care este „jobul“ dumneavostră actual?
BB: Timp de doi ani, m-am ocupat aproape exclusiv de construirea, creșterea și promovarea Organizaţiei EMMA fiind, pe lângă dorința acută de a ajuta „Mamele de Îngeri“, o terapie benefică, datorită căreia am reușit să accept pierderea fetiței mele. Faptul că a început să-mi fie dor de profesia mea e un semn bun, care arată că am depășit “travaliul de doliu”, dar chiar dacă voi relua activitatea artistică, voi continua acțiunile cu caracter social-umanitar și, de ce nu, poate chiar le voi combina!

Carolina: Aș dori să vorbim mai mult despre Organizația E.M.M.A.. Cum a luat naștere acest proiect îndrăzneț?
BB: Se poate spune într-adevăr că este un proiect îndrăzneț, pentru că nașterea sa a însemnat abordarea și “spargerea” unui subiect tabu, și anume vorbitul în public despre pierderea unui copil înainte ca acesta să se nască! Totul a pornit în urmă cu aproape trei ani când, cu doar câteva zile înainte de naștere, fetița mea, Emma-Nicole, a murit în urma înnodării cordonului ombilical. Şocul a fost uriaș, urmând o perioadă cumplită, neavând niciun fel de sprijin emoțional, de fapt inexistent în acel moment în România. M-au ajutat cărțile comandate din străinatate și apoi, m-am hotărât să ajut și eu, la rândul meu, mamele din România care nu au acces la astfel de informații. Povestea este lungă și spațiul este puțin, dar poate fi citită pe sit-ul meu www.biancabrad.com/pierderea_sarcinii/.

Carolina: Cum ajută mai exact această organizație umanitară femeile?
BB: Societatea noastră nu privește moartea unui bebeluş înainte ca acesta să se nască, ca o dramă, minimalizându-i mamei durerea și condamnând-o să sufere singură și în tăcere. Fără înțelegerea, compasiunea și sprijinul emoțional al celor din jur, este extrem de dificil pentru aceste mame să se reintegreze în societatea aparent nepăsătoare. Organizația E.M.M.A. oferă acest sprijin, în mod special prin intermediul forumul-ui de pe siteul organizației, unde s-a format o comunitate cu totul și cu totul specială, comunicarea existentă acolo având efect terapeutic. În afară de asta, se organizează lunar grupuri de suport, care au de asemenea un rol benefic în procesul de vindecare al mamelor.

Carolina: Cum pot apela și beneficia de ajutorul fundației EMMA mămicile care au nevoie de sprijin?
BB: Cel mai la îndemână mijloc de a oferi alinarea acestor mămici (dar și tătici!) este site-ul www.organizatiaemma.ro, unde sunt foarte multe informații și articole care vin în întâmpinarea celor care au pierdut un copil, ajutând la înțelegerea stărilor bulversante prin care trec dar și la găsirea unor sfaturi despre cum pot depăși prima perioadă de doliu, care este cea mai dificilă.
Important este însă, ca și cei care nu au trecut prin așa ceva, să acceseze site-ul, pentru a înțelege și a învăța cum să se poarte cu mamele care au pierdut astfel un copil. Asta pentru că cei mai mulți nu stiu cum să procedeze și fără să vrea, îi rănesc, spunând lucruri care dor foarte tare.

Carolina: Există și alte persoane publice care susțin și reprezintă cauza organizației?
BB: Prima persoană publică care mi s-a alăturat și m-a sprijinit în demersurile mele, a fost Roxana Iliescu. De asemenea Malvina Cervenschi a fost o surpriză extraordinară pentru mine deoarece deși e foarte tânără, a dat dovadă de foarte mare empatie și implicare, de la începuturile campaniei și până acum. Gabriela Szabo mi-a fost de asemenea alături, înlesnindu-mi organizarea acțiunii anuale “Ziua Mamelor de Îngeri”. Am mai fost invitată în emisiunile moderate de Marina Almășan, Cristian Andrei, Cristi Brancu, Cristina Cioran, Corina Danilă, Dan Dima, Anca Florea, Iuliana Marciuc, Andreea Marin, Mihaela Tatu, Nicoleta Vâscan.

Carolina: Pentru că luna martie este luna femeilor, a mămicilor, fundația EMMA va orgniza activități de promovare sau campanii de sprijinire pentru femei?
BB: În luna martie vom participa la doua conferințe ce vor avea loc în București, unde vom prezenta Organizatia EMMA și obiectivele sale și, în funcție de disponibilitatea partenerilor noștri, vom demara o campanie umanitară.
Carolina: Pe lângă acest proiect măreț și rolul de persoană publică sunteți și mamă... Cum vă împărțiți timpul între carieră și fiul dumneavoatră, Luca?
BB: Evident că Luca are prioritate dar cum E.M.M.A., înseamnă pentru mine, Emma - fetița mea dar și îmbunătățirea calității societății în care trăiește Luca mă straduiesc să echilibrez timpul petrecut cu Luca și cu E.M.M.A., astfel încât amândoi să aibă parte de mine, în mod egal.

Carolina: Cum este Luca? Vă seamănă?
BB: Luca este un copil vesel, inteligent, cu o personalitate puternică dar și sensibil în același timp, și mă bucur că are simțul umorului, pentru că așa va depăși mai ușor greutățile inerente ale vieții. La prima vedere seamănă cu tatăl lui dar dacă pun alături pozele lui cu ale mele, de când eram de vârsta lui, se schimbă părerea! Simt cum mi se încâlzește inima, de câte ori îl văd că ia apărarea prietenilor săi sau arată compasiune față de animale și plante, și cred că orice părinte ar fi mândru de astfel de calități. În fiecare zi îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi l-a dat!

Carolina: Credeți în căsătorie? Este ea cea mai importantă în iubire?
BB: Cred că cea mai importantă in iubire nu este căsătoria, ci reciprocitatea. Căsătoria poate creea un sentiment de siguranță atât pentru parteneri cât și pentru copiii lor dar nu oferă garanții vizavi de profunzimea și durabilitatea sentimentelor.

Carolina: Considerați că sunteți o femeie împlinită din punct de vedere profesional? Dar sentimental?
BB: Dacă mă uit în urmă, la câte am făcut pe plan profesional și gândindu-mă la faptul că am un copil reușit, ar trebui să mă simt împlinită pe ambele planuri dar pentru că sunt poate prea pretenţioasă, am momente în care nu simt așa. Asta se întâmplă însă tot mai rar, deoarece am învățat că împlinirea și fericirea nu trebuie vânate și că nu tot ce-ți dorești este și bun pentru tine și să mă bucur de ce am dar și de ce nu am! Şi am mai învățat să văd binele în orice rău și că atunci când viața îmi oferă lămâi, să nu mă acresc, ci să fac din ele, limonadă!

Carolina: Există ceva în viață dumneavostră, cu excepția lui Luca, de care sunteți foarte mândră? Dar un lucru pe care să îl regretați?
Evident că cel mai mare regret al meu este acela că mi-am pierdut fetița dar mă bucur că am găsit forța de a-mi transforma durerea în ceva constructiv și, oricât de ciudat ar suna, cred că acest lucru se datorează micuței mele Emma-Nicole, ceea ce mă face să mă simt mândră! Dar nu de mine, ci de ea!

Carolina: Ce vă vine în minte atunci când vă gândiți la primăvară, și mai ales la luna martie?
Întotdeauna mi-a plăcut primăvara, datorită prospețimii ei dar de când am pierdut-o pe Emma în luna aprilie, sentimentele de bucurie sunt amestecate cu cele de tristețe. Acum, când mă gândesc la primăvară, îmi vine în minte o rândunică, care a devenit simbolul ei, în urma unei întâmplări ciudate din timpul slujbei de înmormantare, care m-a marcat.
Luna martie îmi va aduce mereu aminte de faptul că în 2008, am organizat pentru prima oară “Ziua Mamelor de Îngeri”, eveniment care a adevenit tradiție, în 2009 având loc concomitent în 13 oraşe, printre care și Craiova, și urmând ca anul acesta să se organizeze iar.
Pe de altă parte, în acest an, în luna martie, va fi prima oară când Luca va oferi mărțișoare și abia aștept, deoarece va fi o ocazie în plus pentru a îl invăța să fie...un gentleman!
www.organizatiaemma.ro
Text : Corina Tene
Foto: Dinu Lazar, Nicu Buculei, V. Kolesnikov
Foto coperta: Dinu LazarTe-ar mai putea interesa:


Comenteaza
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Nume*:
Email:
Comentariu*:
Cod de verificare:
Introduceti codul de mai sus:
 
Revista lunii. Descarca format PDF 8 martie - 8 aprilie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 2 anul 5
Revista lunii. Descarca format PDF.22 ianuarie -22 februarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 1 anul 5
.
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 decembrie -17 ianuarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 12 anul 4
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 noiembrie-17 decembrie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 11 anul 4
.
Revista lunii octombrie - descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 10 anul 4
Revista lunii septembrie descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 9 anul 4
----
Revista lunii iunie- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 6 anul 4
----
Revista lunii mai- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 5 anul 4
Revista lunii aprilie - format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 4 anul 4
Revista lunii martie format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 3 anul 4
Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 1 anul 4 Revista lunii decembrie- forat PDF

http://www.tvoltenia.ro/