trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente pentru 10 porții:
10 ouă pentru umplut, 2 ouă pentru maioneză, ulei 250ml, muștar 20g, sare de lămâie 5g, piper 3g, verdeață 20g, castraveți murați 100g, sare 10 g, pateu de ficat -1 cutie 100g.
Mod de preparare:
Se fierb ouăle tari, se curăță de coajă, se taie în jumătăți, pe lungime, după care li se scot gălbenușurile. Albușurile se așază pe suprafața unui platou iar gălbenușurile se introduc într-un castron de porțelan. Se adaugă pateul, untul, jumătate din cantitatea de piper și jumătate din cantitatea de verdeață care a fost spălată și tăiată mărunt. Se freacă elementele cu o lingură de lemn până ce se obține o pastă omogenă și alifioasă. Pasta astfel preparată se introduce într-un cornet, cu ajutorul căruia se umplu albușurile. Din cele două gălbenușuri, ulei, sare de lămâie și sare se prepară maioneza. Se adaugă la maioneză muștarul, restul de piper, restul de verdeață, castraveții murati tăiați mărunt și smântâna, amestecând continuu până se formează un sos bine legat. Cu acest sos se acoperă ouăle, iar surplusul se servește separat.