trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente:
Măruntaie (organe și intestine) de la un miel, 2-3 cepe, 3 ouă, 25- 30 fire de ceapă verde, 3 legături de pătrunjel, sare, piper, 1 prapur de miel.
Mod de preparare:
După ce măruntaiele mielului au fost bine spălate și ținute câteva ore în apă cu oțet, se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se toacă sub formă de cubulețe sau sau se dau prin mașina de tocat. Ceapa se toacă și se călește în uleiul bine încins, apoi se adaugă carnea tocată, sare și piper, după gust. Se adaugă apoi ouăle și se așază compoziția într-o tavă unsă cu ulei.
Se pune deasupra drobului prapurele, întinzându-l bine și ascunzându-i marginile sub compoziția de drob, apoi se dă la cuptor. Dacă nu avem prapure, se bat albușurile de la 2 ouă cu 2 linguri de smântână și o lingură de făină iar compoziția obținută se pune peste drob. Se dă la cuptor. Când se rumenește bine, se scoate din cuptor și se lasă să se răcească. Drobul se taie numai când s-a răcit.