trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente:
8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 2 linguri de ulei, 2 pachete de unt, cacao și mirosuri.
Pentru sirop: esență de rom, 2 căni de zahăr.
Mod de preparare:
Cum preparăm blatul: Se bat cele 8 ouă, apoi se adaugă zahărul, uleiul, făina și mirosurile.
Se coace la cuptor 45 de minute, tava trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt.
Siropul se face din 2 căni de zahăr și o cană de apă. Se fierbe până ce s-a dizolvat zahărul, se adaugă esență de rom și se dă la rece. Blatul se taie apoi se însiropează și se umple cu crema rezultată din cele 2 pachete de unt cu o cană de zahar farin. Se ornează tortul cu această glazură de caramel făcută din o cană de zahăr topit și o mână de nuci sau alune.