trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Clătite cu caise şi frişcă
Ingrediente:
150 g de făină
300 ml de lapte
2 ouă
3 linguriţe de unt sau margarină vegetală
1 linguriţă esenţă de vanilie
3 linguriţe de zahăr
praf de sare şi ulei
compot de caise
topping de caramel
frişcă
fulgi de migdale
Mod de preparare:
Ouăle, laptele, esenţa de vanilie, zahărul şi praful de sare se pun într-un castron, amestecându-se compoziţia până când devine omogenă. Se adaugă încetul cu încetul făina, amestecând încontinuu la fiecare adăugare, pentru a se omogeniza şi se adaugă două linguriţe de unt în amestecul format. Compoziţia se pune într-o tigaie în care s-a încins o linguriţă de unt. Când începe să se rumenească pe o parte, se întoarce pe cealaltă (fie prin aruncare, fie cu ajutorul unui cuţit de bucătărie). Când este gata, clătita se pune într-o farfurie, apoi se acoperă cu un capac, pentru a-şi păstra temperatura.
Se decorează cu compot de caise, topping de caramel, frişcă şi fulgi de migdale.