![]() |
![]() |
![]() |
trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ardei umpluţi
Timp de preparare: 70 de minute
Ingrediente:
-10 ardei graşi
-200 g pastă de roşii
-2 cepe
-3 frunze de ţelină
-400 g carne tocată de porc
-100 g orez
-1 ou
-2 linguri de făină
-2 linguri de zahăr
-sare, piper, ulei
Ardeii se curăţă de cotoare şi de seminţe. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se prăjeşte în puţină untură. Carnea se amestecă cu ceapa, orezul, sarea, piperul, oul şi puţină apă. Ardeii se umplu cu această compoziţie şi se aşează în cratiţă. Separat, se prăjesc două linguri de făină, se adaugă pasta dizolvată în 800 ml apă şi se toarnă peste ardeii umpluţi. Se adaugă ţelina şi se fierbe încet, la foc mic. Gustul sosului se potriveşte cu sare şi cu puţin zahăr. Se servesc calzi, cu smântână. Pentru reţeta de post, se înlocuieşte carnea cu soia iar untura cu ulei.