![]() |
![]() |
![]() |
trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente:
3oog carne de miel slabă, 2 cartofi fierţi, 2 morcovi, 2 linguri de unt, 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 100 ml supă pui, sare, piper,cimbru uscat, rozmarin, o cutie roşii decojite, 2 foi aluat congelat, o lingură făină pentru blat, 2 linguri lapte.
Mod de preparare:
Se taie carnea de miel cuburi. Se curăţă cartofii fierţi şi se taie în cubuleţe, la fel şi morcovii. Se încing uleiul şi untul într-un vas, se pune carnea să se călească.
Între timp, se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se toacă mărunt. Se toarnă peste carne împreună cu cartofii şi morcovii şi se călesc 10 minute la foc mic. Se presară ierburile aromate, se toarnă supa, se adaugă sare şi piper şi se lasă la fiert 20 de minute, apoi se adaugă roşiile decojite şi se mai lasă la fiert 10 minute. Între timp, se pune aluatul la dezgheţat. Aluatul se întinde într-o tavă tapetată cu făină şi se umple cu compoziţia din carne şilegume. Deasupra se aşază cealaltă foaie şi se presează marginile cu o furculiţă, apoi se unge cu lapte. Se bagă tava în cuptor şi se lasă 20 de minute, până când devine aurie.