![]() |
![]() |
![]() |
trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Sarmale din varză dulce
Timp de preparare: 3 ore
Ingrediente:
-1 kg carne tocată de porc
-250 g orez
-500ml suc de roşii
-1 varză mai mare
-1 ceapă, sare, piper, boia, cimbru, mărar
Se taie cotorul verzei, după care se opăreşte. Se desfac foile şi se curăţă de părţile groase. Se prăjeşte în untură ceapa, tăiată mărunt. Se amestecă carnea cu ceapa, orezul, sucul de roşii şi condimentele. Se aşează tocătura pe foi şi se rulează sarmalele. Se clădeşte într-o cratiţă un rând de varză tocată, un rând de sarmale, iar printe rânduri se aşează slănina afumată, roşiile şi câteva crenguţe de cimbru şi mărar. Ultimul strat să fie de varză tăiată. Se adaugă apă şi sucul de roşii, cât să le acopere, apoi se fierbe la foc mic sub capac. Se serveşte cu smântână. Pentru reţeta de post, se înlocuieşte carnea cu soia tocată, iar untura cu ulei.