trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Cunoscut pentru calităţile sale terapeutice, uleiul de măsline este indispensabil în bucătăria mediteraneană. În afară de întrebuinţările sale în scop alimentar, acesta poate fi folosit şi pentru casă şi pentru tratamente de înfrumuseţare.
Pentru rezultate cât mai bune, este important să alegi un ulei de măsline de calitate superioară. Uleiul extravirgin presat la rece este cel mai bun, fiind făcut din măsline verzi, fără sâmburi. Celălalte sunt făcute pe bază de sâmburi de măsline şi nu au aceleaşi calităţi nutritive.
Pentru salate şi gătit
Foarte mulţi evită uleiul de măsline în salate pentru că are un gust diferit de cel al uleiului de floarea-soarelui. Mirosul este mai înţepător dar gândeşte-te că este mult mai sănătos pentru organism. Şi la gătit este ideal pentru că nu îşi pierde proprietăţile şi nu devine toxic, cum devin alte grăsimi.
Tratament pentru păr şi ten
Dacă ai părul uscat şi degradat, unge-l cu ulei de măsline de la rădăcină până la vârfuri. Lasă-l să acţioneze o oră, apoi spală-te normal, cu şampon şi balsam. Părul va căpăta strălucire şi rezistenţă.
O mască excelentă pentru faţă o poţi obţine amestecând o lingură de ulei de măsline cu puţină miere. Aplic-o pe faţă şi las-o să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă.
Ulei de măsline în locul produselor de curăţat
 Decât să cumperi o grămadă de produse de curăţat pentru fiecare obiect din casă, care sunt şi costisitoare şi uneori nici nu dau rezultatul scontat, mai bine foloseşte ulei de măsline pentru a le reda strălucirea. Vei fi uimită de rezultate!
Fermoarele ruginite, balamalele uşilor, mobila, pantofii, hainele de piele, toate vor arăta ca noi dacă le cureţi cu puţin ulei de măsline.Pune câteva picături de ulei pe o cârpă moale şi şterge mobila sau alte obiecte din lemn sau metal. Încălţămintea din piele nu va mai crăpa uşor dacă înlocuieşti crema de ghete cu uleiul de măsline.