![]() |
![]() |
![]() |
trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente pentru o porţie:
500 g fasole albă boabe, 2-3 cepe curățate și tăiate rondele, 1 cană ulei de floarea soarelui, 2 morcovi mijlocii curățați, 1-2 căpățâni de usturoi, 200 ml bulion sau pastă de tomate, sare după gust, verdeață
Mod de preparare:
Dupa ce a stat la înmuiat câteva ore, fasolea se pune la fiert cu sare în vreo două ape. Punem o ceapă și morcovii în apă și o lăsăm să fiarbă încă 60 minute, până când boabele sunt moi și se sparg usor. Scurgem și lăsăm la răcit fasolea. Pasăm fasolea cu mixerul sau o trecem prin mașina de tocat. Pasta obținută se amestecă cu sare, usturoi pisat și ulei (crud sau de la ceapa prăjită). Peste fasolea bătută se adaugă prăjeala: ceapa călită și ușor rumenită în care s-a turnat bulionul (pasta de tomate) şi s-au clocotit. Se poate servi și rece (ornată cu verdeaţă).