![]() |
![]() |
![]() |
trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente:
o varză mare, murată, cca 2,5 Kg, (pentru cca. 60 de sarmale), 1 kg de ciuperci Champignion sau 2 cutii de ciuperci, 3 cepe potrivite, 1 si 1/2 cană cu orez, 2 linguri de bulion, suc de roșii, piper măcinat și boabe, cimbru uscat, mărar uscat, ulei, sare.
Mod de preparare:
Se desface varza, frunză cu frunză și se pune în apă rece ca să se desăreze. Ceapa și ciupercile se toacă mărunt și se călesc în ulei încins, se adaugă orezul, bulionul și sucul de roșii. Se condimentează cu piper măcinat, cimbru uscat, şi se sărează . Se mai adaugă ceva apă și se lasă pe foc, cât să înflorească puțin orezul. După ce compoziția s-a răcit, urmează înfășurarea sarmalelor.
Sarmalele nu se strâng foarte tare, se lasă lejere, pentru că la fierbere orezul se umflă. Varza tăiată mărunt se folosește ca un pat pe fundul vasului în care vor fierbe sarmalele. Se presară boabe de piper, mărar uscat și suc de rosii.
Se așază sarmalele în straturi și se fierb la foc mic, acoperite, jumătate din timpul de fierbere, apoi se introduc în cuptorul încins la 180-200 de grade, până la fierberea completă.