![]() |
![]() |
![]() |
trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente:
Pentru blat: 4 ouă, 1 portocală mare, 1 praf de copt, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, 150 g unt.
Pentru cremă: 600 ml lapte, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr, 100 g unt, zeama de la o portocală,1 esență portocale.
Sirop: 200 ml suc de portocale
Mod de preparare:
Blatul: Se separă ouăle, se pasează portocala , untul se freacă cu zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu pireul de portocală. Se bat separat albușurile și se toarnă peste gălbenușuri, apoi se adaugă făina și praful de copt. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit cca 30 minute.
Crema: Se amestecă laptele cu făina și zahărul la foc mic până se îngroașă. Se ia de pe foc și se adaugă untul, apoi se lasă la răcit. Când este rece adăugăm zeama de portocale și esența.
Blatul se taie în 3 felii, se însiropează cu sucul de portocale și se adaugă crema.