![]() |
![]() |
![]() |
trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente:
2 verze murate, 300 gr. orez, 200 ml. ulei, 1/2 kg. ceapă, piper, sare sau vegeta, 1-2 linguriţe boia.
Mod de preparare:
Din ambele verze scoatem frunzele mari şi le punem într-o tavă să se scurgă. Partea tare din foaia de varză se taie iar frunza o tăiem în două. Frunzele mai mici le punem în altă tavă şi le tăiem pe lungime fâşii. După ce terminăm cu varza, curăţăm ceapa şi o tăiem mărunt. Ceapa o călim cu orezul și adăugăm piper și boia. În cratiță se pune înainte varză tăiată. Se ia fiecare foaie şi cu o linguriţă se pune compoziţia în foaie, se rulează foia iar marginile se bagă înăuntru. Aşa se continuă până umplem tava sau cratiţa, deasupra se pune din nou varză tăiată fâşii şi apă. Se dă la cuptor și se lasă până apa scade considerabil. Se servesc cu smântână sau iaurt de casă.