![]() |
![]() |
![]() |
trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente
600 g cartofi, 4 ouă, 4 linguri de unt , 8 linguri de smântână, 100 g caşcaval, sare, piper.
Se fierb două ouă tari, apoi se curăţă şi se taie în feliuţe subţiri. Cartofii, spălaţi bine, se fierb cu tot cu coajă în apă clocotită cu sare, apoi se curăţă, se taie în rondele şi se aranjează în straturi, într-o tavă unsă cu unt. Între două straturi de cartofi, se pun feliuţe de ou fiert, presărate cu puţin caşcaval ras. Celelalte două ouă, crude, se bat cu smântâna, turnând acest amestec peste cartofi. Caşcavalul rămas se presară deasupra, stropindu-se cu untul rămas, după care se dă tava la cuptor, lăsându-se până se rumnesc cartofii şi se topeşte caşcavalul. Se servesc ca garnitură la peşte sau fripturi la grătar, dar se pot servi şi ca fel în sine.