![]() |
![]() |
![]() |
trimite pe e-mail | tipareste articol | comentarii |
Ingrediente pentru 10-12 pers.:
Blat:
-10 ouă (albușurile se bat separat, gălbenușurile se freacă cu sare, zahăr, făină, arome și se amestecă cu albușurile bătute spumă tare), 10 linguri zahăr, 10 linguri de făină, sare, vanilie, 2 conserve de ananas- piersici.
Blatul se coace la foc potrivit. Când s-a răcit se taie în 3 părți egale, însiropat cu sucul de la 2 conserve de ananas și piersici și se umple cu următoarele:
Crema:
¾ l lapte se amestecă cu 6 linguri zahăr frecat cu 3 gălbenușuri, 2 linguri de făină și se fierb pe foc potrivit. Se adaugă 200gr unt, 2 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat.
Mod de preparare:
Pe primul blat se așază bucăți de ananas, deasupra cremă de vanilie. Al doilea blat se ornează cu cremă de ciocolată (150gr ciocolată neagră, 2 linguri de zahăr, 4 linguri de smântână lichidă, 3 gălbenușuri și 100gr. unt, se îngroașe pe baie de aburi). Peste crema răcită se pun felii de piersici din compot. Al treilea blat se îmbracă în crema de vanilie rămasă și se decorează cu fructe de ananas, piersici, căpșuni.
Se servește după 2-3 ore.