50816 afisari
Luminița Mirescu, numărul unu în Oriflame România
publicat in data de 02-06-2011

Oriflame este unul din cele mai ”pe val” brand-uri de produse cosmetice din lume, fiind prezentă la această oră în 63 de țări. Luminița Mirescu poartă cu mândrie numele României peste hotare, acolo unde Oriflame îi adună laolaltă pe cei mai importanți oameni ai companiei pentru a-i răsplăti pentru munca depusă. Și-a adjudecat cel mai înalt titlu atins vreodată în România, ”Gold Executiv Director”, fiind numărul unu în țară și pe locul 21 la nivel global. Un exemplu pentru toate femeile care visează la o viață împlinită și la o carieră de succes.

Carolina: Aveți o carieră de invidiat în Oriflame. De ce această companie? Cum a început totul?
Luminița Mirescu:
Mi se pune frecvent această întrebare:  Dacă n-ar fi fost Oriflamme, ce ai fi făcut? RĂSPUNSUL MEU FERM ESTE: DACĂ N-AR FI FOST ORIFLAME, ACEASTĂ COMPANIE AR FI TREBUIT INVENTATĂ.
Totul a început cu patru zile înainte de a împlini 30 de ani,  când aveam deja 10 ani de experiență în învățământ, unde obținusem doar respectul și admirația celor din jur, de la întrebările firești pe care mi le-am  pus înaintea schimbării prefixului: ce s-a întâmplat cu visele pe care mi le-am făcut în adolescență  despre cum va arăta viața mea? Merit mai mult? Trebuia să fac o alegere de drum. Alegerea, nu șansa, mi-a deterninat destinul.  Am ales Oriflame pentru că este compania care a devenit un brand al calității, al solidarității,  pentru că respectă și stimulează consultanții ca nimeni alta și pentru planul unic de afacere, care-ți permite realizarea celor mai îndrăznețe țeluri, pentru că aici mi-am putut pune în valoare multe calități pe care le aveam sau le-am dobândit în cei 16 ani de apostolate.
Chiar de ziua mea am organizat două întâlniri de prezentare a oportunității Oriflame, la care mi s-au alăturat câțiva oameni dornici să-și construiască alături de mine un viitor mai bun.
De   atunci  am căutat în fiecare zi  oameni noi  care să nu rămână   la nivelul de consumatori, ci pe care să-i susțin și să-i motivez permanent până reușesc  să-și contruiască propria afacere, fără capital și fără riscuri, fără cunoștințe în afaceri clasice, care să le aducă satisfacții financiare, distracție, prieteni, călătorii, care să le permită să fie stăpânii propriei vieți.
Am ales Oriflame pentru că au fost costuri ridicol de mici de începere în comparație cu afacerile clasice, pentru că îmi doream ceva al meu, să construiesc ceva din temelii, să nu mai fiu dependentă de o slujbă, de un salariu pe care să mi-l stabilească alții, de un program impus. 

Carolina: Dacă ar trebui să îi mulțumiți cuiva pentru ceea ce sunteți acum, cine ar fi acea persoană?
L.M.:
Familiei  mele îi mulțumesc, care a dat dovadă de foarte multă înțelegere în acești șase ani, partenerului meu de nădejde, soțul meu, pe care-l consult în fiecare zi și îi datorez energia și concentrarea cu care mă îndrept numai înainte.
Pentru că strălucirea mea este dată de toți cei care m-au urmat cu încredere și lor  le multumesc, consultanților, liderilor din structura mea,  care fac ca visul meu să crească în fiecare zi și să devină realitate.

Carolina: Ce îi sfătuiți pe cei care aleg să își facă o carieră în Oriflame?
L.M.:
Cei care aleg cariera Oriflame să aleagă să lucreze cu oamenii  care au avut succes în Oriflame  și care îi  pot învăța și pe ei să meargă pe cel mai sigur drum spre success, să fie atenți, ascultători, să învețe cât mai mult în perioada în care omul de success le acordă timpul său prețios, să-și fixeze un țel realist, în funcție de timpul pe care sunt dispuși să-l investească și să acționeze cu hotărâre și perseverență în vederea atingerii lui în termenul stabilit.
Carolina: Drumul spre succes nu este întotdeauna ușor. Ce obstacole ați întâmpinat de-a lungul timpului? Ați avut momente când v-ați gândit să renunțați?
L.M.: Da, au existat și astfel de momente, dar singurul care pierde în decizia de a renunța ești tu, pentru că ai muncit, ai făcut însămânțări, iar atunci când să culegi roadele, te retragi. Poți să rămâi la nivelul la care ai ajuns și să te ocupi doar de întreținerea afacerii. Riscuri sunt peste tot, dar trebuie să riscăm, pentru că cel mai mare pericol în viață este să nu riscăm nimic. Cel care nu riscă nimic, nu face nimic, nu are nimic, nu este nimic.

Carolina: În România există un mit, acela că nu se pot face afaceri curate iar cei care reușesc, sigur au încălcat legea. Credeți că se poate schimba această mentalitate? Există afaceri curate în România?
L.M.:
Oamenii sunt foarte complexați când vine vorba de bani. De ce? Pentru că acele cazuri, rare, în care oamenii care s-au îmbogățit într-un mod necinstit sunt foarte mediatizați,  constituie știri de prima pagină. Și s-a format concepția că toți ceilalți oameni bogați câștigă bani în mod necinstit.
Mereu ni se spune că o persoană care are bani este nesinceră, lipsită de onestitate, meschină și demnă de dispreț.  Se folosește foarte des termenul de  câștig murdar. Acesta este motivul. În realitate, oamenii prosperi pot fi cei mai cinstiți oameni din comunitate, nu trebuie să fim săraci ca să fim cinstiți, respectabili, ambițioși, curați și atenți în ceea ce privește cheltuitul banilor. Banii înseamnă putere în adevăratul sens al cuvântului, cu ei putem face mai mult bine decât în lipsa lor.

Carolina: Când spunem sistem MLM, majoritatea se gândesc la un sistem piramidal. Este adevărat că cel care începe primul câștigă cel mai mult?
L.M.:
În sistemul MLM nu se câștigă niciun ban dacă produsul nu este vândut.  Cine intră ultimul îl poate depăși ca nivel în planul de carieră și venituri pe cel care a intrat cu 10-15 ani înainte  dacă este mai ambițios, mai hotărât, nu amână mereu munca și își dezvoltă mai repede o structură de consumatori de produse.

Carolina: De curând ați obținut un nou titlu, ”Gold Executiv Director”, un titlu râvnit de foarte mulți. Ce urmează?
L.M.: 
Dobândirea ultimului titlu, care este cel mai înalt din Oriflame ROMÂNIA, reprezintă pentru mine doar suficientă informație și experiență care să-mi dea mai mare încredere că îi voi găsi pe cei care au nevoie de oportunitatea Oriflame anul acesta, să-i sprijin să ajungă directori Oriflame și să continuăm împreună cucerirea de noi titluri din planul de success.

Carolina: Care sunt cele mai importante provocări ale reprezentării în România a unei mărci atât de bine cotate la nivel internațional? Dar cele mai importante atuuri?
L.M.:
Cele  mai mari provocări sunt  să devenim compania de vânzări directe numărul 1, respectând  valorile fundamentale  care stau la baza acestei companii: solidaritate, spirit, pasiune,  să fim parte a succesului global Oriflame.  Atuuri: Oriflame e diferită de celelalte companii -  brand suedez, cataloage atractive, prețuri accesibile,  planul de success cu bonusuri extraordinare, călătorii în cele mai frumoase locuri din lume,  traininguri de dezvoltare permanentă, carieră nelimitată, conceptul special de afacere  - ”Make Money Today and Fulfil Your Dreams Tomorrow”

Carolina: Am auzit de multe ori vorbindu-se de ”familia Oriflame”. Ce înseamnă asta?
L.M.:
Relația cu partenerii mei de afacere a constituit un alt merit în evoluția ascendentă a carierei mele:  în calitate de lider i-am tratat la fel de corect cum mi-ar plăcea mie să fiu tratată,  m-am străduit să mă comport astfel încât imaginea mea să reflecte cele mai înalte standarde de integritate, onestitate și responsabilitate.  Îmi doresc să rămân un om de success modest, care își dorește să nu se abată de la trăsăturile morale pe care le-a câștigat în timp, să-și păstreze demnitatea, echilibrul, să lase ceva în urma lui și  să reprezinte un exemplu bun de urmat pentru generațiile viitoare. Mă străduiesc să-i fac pe oamenii din echipa mea să simtă sprijinul, ca într-o familie. Nu-mi oblig echipa să lucreze, am tehnicile mele prin care obțin de la oameni un lucru mai bun și eforturi sporite, îi simt foarte aproape de mine pentru că nu am trișat și i-am învățat să nu trișeze.

Carolina: În afară de partea financiară, care sunt satisfacțiile pe care vi le oferă Oriflame?
L.M.: 
Acum am și alte satisfacții dincolo de cele financiare: că am o viață plină de semnificație, o căsnicie solidă, că foarte mulți oameni mă urmează, că au nevoie de mine, că sunt dorită ca prietenă sau asociat, că oameni pe care nu i-am cunoscut înainte urcă în avion și călătoresc alături de mine înspre conferințele pe care Oriflame le oferă ca recompense pentru eforturile de a dezvolta această afacere,  că urcă pe mari scene ale lumii și sunt premiați alături de mine sub lumina reflectoarelor, că au ajuns, alături de mine, la libertate și independență.

Carolina: O carieră de succes înseamnă și sacrificii. Care sunt acelea?
L.M.:
Înseamnă și sacrificii această carieră, de multe ori pentru a merge înainte a trebuit să-mi găsesc momentul în care să-mi întăresc convingerea că merită să fac aceste sacrificii. Am stat foarte puțin alături de familie, în activitatea mea nu există momente de lâncezeală, am încercat să nu pierd ritmul, pe care e foarte greu să-l recuperezi, nici atunci când cei din jurul meu abandonau.

Carolina: Spuneți-ne câte ceva despre copiii dumneavoastră, despre familie.
L.M.:
Am o familie minunată,  un soț iubitor și înțelegător  care mă sprijină în tot ce fac, are grijă de mine și de cei  doi copii ai noștri, un băiețel de 9 ani și fetița de 11 ani, care a fost și eleva mea în primii patru ani de școală. În primii ani de viață ai copiilor le-am dedicat foarte mult timp, le-am citit povești, am cântat și am învățat multe poezii împreună, am gătit, ne-am petrecut mult timp în parc, făcând sport.  Multe evenimente ei nu și le mai amintesc și-mi reproșează că nu sunt foarte mult alături de ei și nu mai citim împreună povești, dar vor înțelege, cu siguranță, peste puțin timp, că sacrificiile pe care le-am făcut în ultimii ani au fost ca ei să ducă o viață de poveste.  Uneori sunt bagajul meu umblător. Pentru a fi mai mult timp împreună, la finalul săptămânii, dacă nu au un alt program, îi iau cu mine prin țară, la întâlnirile sau evenimentele pe care le realizez cu oamenii  mei.
I-am învățat de mici să muncească, după terminarea temelor ne sprijină în multe dintre activitățile casnice sau profesionale. În vacanțe participă, alături de bunici, la diferite activități prin gospodărie, le place foarte mult viața la țară, unde trăiesc în compania animalelor pe care le iubesc foarte mult.

Carolina: Zilnic intrați în contact cu zeci de oameni, majoritatea femei. Ce  apreciați cel mai mult la o femeie? Ce vă displace?
L.M.:  î
mi plac femeile îngrijite, ambițioase, dornice să fie independente,  puternice și hotărâte în  lupta de învingere a obstacolelor.  Îmi displace negativismul, nehotărârea și  neîncrederea în forțele proprii.

Carolina: Ce vă place să faceți în timpul liber? Dacă aveți așa ceva...
L.M.:
Sigur că am și timp liber, pe care mi-l organizez singură; este o condiție esențială a unei munci eficiente, să îți planifici și să îți respecți timpul de odihnă. În timpul liber merg cu familia și prietenii la munte,  facem sport, ascultăm muzică, dansăm,  sunt parteneră de joc, citim, privim un film sau pregătim un fel delicios de mâncare, mergem în concediu de două ori pe an cu Oriflame, în destinațiile pe care compania le alege, ultima fiind în Australia, la Sidney și în Bali și o dată cu familia în locuri mai apropiate,  în Europa.

Carolina: Care este cartea preferată?
L.M.: 
În ultimii ani cărțile alese sunt cele de dezvoltare personală pe care le recomand și liderilor mei. Aș putea spune că am învățat foarte multe din ”CÂȘTIGĂ CU OAMENII”

Carolina: Un mesaj pentru cititoarele revistei.
L.M.: 
Le doresc  cititoarelor  revistei să facă cele mai bune alegeri în această viață, le sfătuiesc să prețuiască timpul care trece oricum  și să-l umple cu momente prețioase, să dăruiască pentru că numai așa pot câștiga și să nu trăiască cu regrete, orice moment este bun pentru a lua decizia de a trăi viața pe care și-o doresc  și să acționeze în vederea schimbării dacă au nevoie de aceasta.
Mariana SaftaTe-ar mai putea interesa:


Comenteaza
Campurile marcate cu * sunt obligatorii
Nume*:
Email:
Comentariu*:
Cod de verificare:
Introduceti codul de mai sus:
 
Revista lunii. Descarca format PDF 8 martie - 8 aprilie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 2 anul 5
Revista lunii. Descarca format PDF.22 ianuarie -22 februarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 1 anul 5
.
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 decembrie -17 ianuarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 12 anul 4
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 noiembrie-17 decembrie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 11 anul 4
.
Revista lunii octombrie - descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 10 anul 4
Revista lunii septembrie descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 9 anul 4
----
Revista lunii iunie- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 6 anul 4
----
Revista lunii mai- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 5 anul 4
Revista lunii aprilie - format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 4 anul 4
Revista lunii martie format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 3 anul 4
Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul 1 anul 4 Revista lunii decembrie- forat PDF