Ingrediente: 1 ţelină dată pe răzătoare 1 broccoli, fără tulpină, tocat 1 ceapă tocată cubulețe 2 bucăți păstârnac tocați 5 cești mari cu supă de legume sare și piper, pătrunjel tocat   Mod de preparare:   Se pune într-un vas adânc ţelina, broccoli, ceapa, păstârnacul, supa și piperul și se lasă la fiert la foc mediu, până ce legumele devin moi. Compoziția se pune într-un blender și se mixează până se obține o cremă. Se ornează cu pătrunjel....  

Ingrediente: - midii proaspete sau pasteurizate - ceapă - vin alb demisec - sare, piper - ulei   Mod de preparare: Se încinge puțin ulei într-o oală, se călește puțin ceapa tăiată mărunt, se pun midiile în oală, cca 10-15 bucăți, se adaugă 200-300 ml vin alb, sare, piper, se acoperă oala cu capacul și se fierbe 10-15 minute. Scoicile care nu s-au deschis în timpul fierberii se aruncă, rămânând cele deschise care sunt bune pentru consum. Se servesc pe un platou împreună cu sosul de vin și lămâie....  

Ingrediente pentru o porţie: O clătită mare, 100 g carne de pui tăiată cuburi, un cârnăcior tăiat rondele, fășii de slăninuță afumată, o roșie tăiată cubulețe, un ardei gras tăiat felii subțiri, un ou, sare, piper, smântână, verdeață. Mod de preparare: Carnea și legumele se călesc într-o tigaie cu puțin ulei, sare și piper iar la final se adaugă un ou bătut și se amestecă bine. Se pune umplutura în clătită și se rulează, apoi se lasă la cuptor 30 de minute, la foc mic. Se asezonează cu smântână și verdeață.  ...  

  Ingrediente: • 3 ouă • 375 ml lapte • 60 gr unt topit • 1 esență de vanilie • 300 gr zahăr tos • 100 gr făină • 1/2 linguriță praf de copt • 150 gr nucă cocos Mod de preparare: Se bat bine ouăle. Se adăugă laptele și untul topit și se amestecă bine. Adăugați restul ingredientelor și omogenizați. În tavă (30 cm diametru) cu hârtie de copt, unsă cu unt (ungeți și marginile tăvii) turnați compoziția de mai sus. Daţi la cuptorul preîncălzit la 180 grade C pentru 30 minute. Poftă bună !...  

Ingrediente: 4 bucăți de mușchi file de porc (1kg), 2 cepe, 2 morcovi, 4 roșii, 2 ardei capia, pătrunjel, 150 ml de ulei, condimente Mod de preparare: Se așază carnea în tavă apoi se adaugă legumele și condimentele, apă și ulei și se acoperă cu folie de copt. Se lasă la cuptor aproximativ o /oră și 30 minute după care se îndepărtează folia și se mai lasă aproximativ 15 minute.  ...  

Ingrediente: 1 cățel de usturoi, curățat și zdrobit, 4 linguri ulei de măsline, 2 linguri oțet din vin alb sau oțet din mere, 1 lingură zeamă de lămâie, piper negru măcinat, 450 g piept de pui fiert sau la cuptor, tăiat cubulețe, 125 g măsline negre fără sâmburi, tăiate în jumătăți, 2 morcovi mari, curățați și rași mare, 2 tije de țelină, curățate și tăiate felii subțiri, 1 ceapă roșie mijlocie, curățată și tocată, 60 g salam tăiat felii groase și apoi fâșii, 2 lingurițe capere scurse, frunze de salată, rondele de ceapă roșie, fâșii de morcovi și măsline întregi pentru ornat.   Rețeta v-a fost oferită de restaurantul TwentySix, str Unirii nr 26. Rezervări telefon 0766.477420...  

Ingrediente: 3 lămâi mari, 200 ml. frişcă, 200 g. zahăr, 700 ml. apă, 1 esenţă lămâie Mod de preparare: Se dizolvă zahărul în apă şi se adaugă zeama de la lămâi şi puţină coajă dată pe răzătoare. Se adaugă frişca, amestecând până la omogenizare. Se ţine la congelator o oră. Se serveşte cu frişcă, feliuţe de lămâie şi sirop din diverse fructe. ...  

Ingrediente: 10 albuşuri ou, 500 g zahăr tos Mod de preparare: Se încălzeşte zahărul apoi se încorporează uşor în albuşuri, puţin câte puţin, bătându-se până devin o spumă consistentă. Se tapetează o tavă cu hârtie albă, apoi se pune compoziţia cu o linguriţă, sau se toarnă din forme. Se dau la cuptor la foc mic, până ce se întăresc. Se pot servi cu fructe de sezon....  

Ingrediente: pentru aluat: 200g făină, 50g zahăr pudră, 100g unt, 1 gălbenuş ou. pentru umplutură: 10 piersici mari, 50g făină de mălai, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă scorţişoară, 200g zahăr tos, 1 lingură unt. Mod de preparare: Se face un aluat din făină, zahăr pudră, unt, un vârf de cuţit sare şi 2 linguri apă rece. Apoi aluatul se înveleşte într-o folie şi se dă la rece pentru o oră, apoi se taie în 2 părţi egale şi se întind bine. Piersicile se opăresc, se decojesc şi se taie felii. Feliile de piersici se amestecă cu făina de mălai, zeama de lămâie, zahărul, scorţişoara şi untul. Într-o tavă termorezistentă cu diametru de 22 cm se aşază o foaie de aluat şi se adaugă piersicile, apoi se întinde şi a doua foaie de aluat. Din surplusul de aluat se taie fâşii în...  

Ingrediente: 8 ouă, 8 linguri zahăr, 8 linguri făină, 2 linguri de ulei, 2 pachete de unt, cacao și mirosuri. Pentru sirop: esență de rom, 2 căni de zahăr. Mod de preparare: Cum preparăm blatul: Se bat cele 8 ouă, apoi se adaugă zahărul, uleiul, făina și mirosurile. Se coace la cuptor 45 de minute, tava trebuie să fie tapetată cu hârtie de copt. Siropul se face din 2 căni de zahăr și o cană de apă. Se fierbe până ce s-a dizolvat zahărul, se adaugă esență de rom și se dă la rece. Blatul se taie apoi se însiropează și se umple cu crema rezultată din cele 2 pachete de unt cu o cană de zahar farin. Se ornează tortul cu această glazură  de caramel făcută din o cană de zahăr topit și o mână de nuci sau alune....  

Ingrediente: 8-10 ouă proaspete, 1 litru de lapte, 200 g zahăr tos, 1 plic de zahăr vanilinat, 250 g zahăr pentru caramel. Mod de preparare: Se caramelizează 250 g zahăr tos într-o cratiță de 3 litri, la foc potrivit, având grijă să nu-l ardem prea tare căci devine amar altfel. După ce s-a topit zahărul și a prins o culoare arămie, luăm vasul de pe foc și-l învârtim ușor în așa fel încât să tapetăm interiorul vasului cu zahărul caramelizat. După ce l-am tapetat îl lăsăm la rece 2-3 ore până se răcește bine. Când s-a răcit vasul, pregătim compoziția pentru crema caramel. Frecăm ouăle cu zahărul 3-4 minute, adăugăm laptele și zahărul vanilinat amestecând până la omogenizare. Turnăm compoziția obținută în vasul tapetat cu zahărul caramelizat și le punem la cuptor într-un vas cu a...  

Ingrediente: - un morcov, un mango, - sos de soia, ulei de susan, semințe de susan, sare, - fâșii de crab semipreparat (surimi) (poate fi inlocuit cu șuncă sau carne de vită, ton marunțit), - ridichie albă murată, - o folie de kim (alge), - orez. Mod de preparare: Se fierbe orezul, se lasă la răcit apoi se rulează pe folia de alge (kim) care a fost unsă cu ulei de susan. Se  adaugă seminte de susan. Se taie morcovul  si se prajeste usor apoi adugăm surimi, ridichia albă, mango. Rulăm compoziția și o tăiem sub formă de rondele....  

Ingrediente: 1kg făina 250 ml apă 1 lingură  ulei 5g zahăr 5g drojdie 5g sare Mod de preparare: Se amestecăingredientele pânăla omogenizare, se lasăla dospit 30 min. Din coca rezultatăse vor face paline de cca 100g. Acestea se întind ca turtițelepânăla un diametru de cca 30cm, apoi se aruncăîn cuptor pe vatrăsau dacănu avețiun cuptor cu vatrăse va folosi o tigaie întoarsăinvers. Dupăce se rumenește, se scoate din cuptor, se unge cu ulei de măslineși se presarăoregano pe deasupra. În loc de oregano se pot folosi și alte ingrediente - cașcaval,mozzarella, parmezan, etc.     ...  

Ingrediente: Măruntaie (organe și intestine) de la un miel, 2-3 cepe, 3 ouă, 25- 30 fire de ceapă verde, 3 legături de pătrunjel, sare, piper, 1 prapur de miel. Mod de preparare: După ce măruntaiele mielului au fost bine spălate și ținute câteva ore în apă cu oțet, se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert, se toacă sub formă de cubulețe sau sau se dau prin mașina de tocat. Ceapa se toacă și se călește în uleiul bine încins, apoi se adaugă carnea tocată, sare și piper, după gust. Se adaugă apoi ouăle și se așază compoziția într-o tavă unsă cu ulei. Se pune deasupra drobului prapurele, întinzându-l bine și ascunzându-i marginile sub compoziția de drob, apoi se dă la cuptor. Dacă nu avem prapure, se bat albușurile de la 2 ouă cu 2 linguri de smântână și o lingură de făin...  

Ingrediente pentru patru porții: Baza este formată din 500g aluat de cozonac ce se așază într-o tavă bine unsă cu unt. Umplutura e compusă din: 500 g brânză de vaci sau 600 g smântână, 2 linguri de făină, 1 pahar de zahăr, 3 ouă, 1 pahar lapte, 2 linguri de unt, 2 linguri de stafide, 100 g nuci pisate, 1 pachet zahăr vanilinat, eventual scorțișoară, 1 praf de sare. Mod de preparare: Se freacă zahărul cu untul, se adaugă apoi brânza, făina și laptele, ouăle la care au fost bătute separat albușurile de gălbenușuri, sarea, mirosurile. Compoziția obținută se toarnă în tavă peste patul de aluat, se unge cu ou, se presară apoi nucile și se dă la cuptor. ...  

Salatele de crudități sunt la îndemâna oricui pentru a întâmpina  primăvara viguroși. Folosește mult ulei de măsline, crudități, legume proaspete, asezonate cu ouă fierte tăiate felii, măsline, sare, piper. ...  

Ingrediente cocă pentru patru porții: făină 900g, apă 300g, drojdie5g, zahăr 10g, ulei de măsline 50ml, sare 30g. Mod de preparare: Se folosește coca de la pizza, se pune pe un castron cu fundul în sus pentru a se mula pe acesta și se pune în cuptor. După trei  minute se scoate și se umple cu salată la alegere. ...  

Ingrediente pentru patru porții: 500 g carne de pui tocată, 800 g roşii decojite tăiate cubuleţe, 125 g cannelloni, 250 ml smântână sau iaurt, o ceapă mică tocată mărunt, 2 morcovi tocaţi sau raşi, 2 cepe verzi, tocate,1 ardei iute tocat (fără seminţe), 4 linguri vin alb sau supă de pui, 1 ou, 2 linguri ulei măsline, 2 linguri parmezan ras, 1/2 legătură pătrunjel verde, tocat. Mod de preparare: Cannelloni se introduc într-un cuptor încins bine, în tavă. În paralel, se pune ulei într-o tigaie în care se călesc ceapa, ardeiul iute şi morcovul. După ce şi-au schimbat culoarea se adaugă roşiile, pătrunjelul, vinul sau supa de pui şi un vârf de linguriţă de sare. Se lasă la foc mic 10 minute. Într-un castron se bate oul şi se amestecă bine cu ceapă verde, carnea de pui, smântâna şi parmezan...  

Ingrediente pentru patru porții: ¼ litru  lapte, 800g smântână, 1 baton vanilie, 15 gălbenușuri, 120g zahăr tos Mod de preparare: Laptele, smântâna și batonul de  vanilie se pun la foc domol. Zahărul și gălbenușurile se amestecă bine  și în momentul în care laptele fierbe, se adaugă puțin câte puțin mestecând cu atenție gălbenușurile bătute. Se pun în forme mici și se lasă să se răcească. Înainte de a fi servite, se presară zahăr tos deasupra și se țin puțin la cuptor până se caramelizează. Se poate orna cu felii de portocale...  

Ingrediente pentru patru porții: 1 piept de pui, 2 morcovi, o cană mazăre, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras galben, sare, piper, ulei. Mod de preparare: Pieptul de pui se taie cuburi și se pune la călit într-un wok cu ulei încins până se rumenește. Se adaugă legumele tăiate cuburi și se lasă la foc mic, amestecând continuu. Când legumele sunt călite, se adaugă sarea și piperul și se lasă până scade sosul din tigaie. ...  

Ingrediente pentru trei porții: 3 felii piept de pui dezosate, 2 linguri de făină, 1 lămâie, ulei, sare, piper. Mod de preparare: Pieptul de pui se dă prin făină și se prăjește în tigaia încinsă cu puțin ulei, 5 minute pe fiecare parte. Când s-a rumenit, se adaugă zeama de la lămâie, sarea și piperul se se dă în clocot 1 minut. Se poate servii cu felii de gogoșar murat....  

Ingrediente pentru trei porții : 3 pești de mărime medie, 2 căpățâni de usturoi, 1 ceapă, 2 morcovi, o cutie roșii decojite, sare, piper, o cană apă. Mod de preparare: Se curăță peștii, se pun în tavă unși cu ulei. Usturoiul și ceapa se taie cuburi, morcovii se taie felii și se pun în tavă, peste pești. Se toarnă apa și se bagă tava 30 de minute la cuptor. Când peștii s-au rumenit, se adaugă roșiile decojite, sarea și piperul și se mai lasă 10 minute la cuptor. ...  

Ingrediente: 500 g. ciuperci proaspete, 4-5 cepe, miez de pâine ( 300 g.) înmuiat în lapte, 4 ouă, mărar, vegeta Mod de preparare: Pentru umplutură: Se călesc ceapa şi ciupercile, se adaugă miezul de pâine, ouăle şi mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine, se bagă compoziţia în curcan şi se coase curcanul. Se bagă la cuptor. Câte kilograme are curcanul, atâtea ore trebuie să stea la cuptor. Pentru a-i da o culoare arămie, se stropeşte din când în când cu sosul din tavă....  

Ingrediente pentru 4 porții: 400 g carne de porc tăiată cuburi, 2 cepe mari, 2 morcovi, 100 g fasole păstăi, 2-3 bucăți de broccoli, 200 g orez, boia iute, piper, sare. Mod de preparare: Se taie ceapa și morcovii mărunt, se călesc în ulei încins, apoi se adaugă carnea și se lasă la prăjit 5 minute.Se pune apă fierbinte în oala în care s-au călit carnea și legumele, se adaugă sare și se lasă la fiert, iar la sfârșit se adaugă pasta de tomate, boiaua iute și piperul. Separat se fierbe orezul, în apă cu sare. Bucățile de brocolli și fasolea păstăi se fierb și ele separat. Se așază orezul în farfurie și se pune tocana deasupra, apoi legumele. ...  

Ingrediente pentru 10-12 pers.: Blat: -10 ouă (albușurile se bat separat, gălbenușurile se freacă cu sare, zahăr, făină, arome și se amestecă cu albușurile bătute spumă tare), 10 linguri zahăr, 10 linguri de făină,  sare, vanilie, 2 conserve de ananas- piersici. Blatul se coace la foc potrivit. Când s-a răcit se taie în 3 părți egale, însiropat cu sucul de la 2 conserve de ananas și piersici și se umple cu următoarele: Crema: ¾ l lapte se amestecă cu 6 linguri zahăr frecat cu 3 gălbenușuri, 2 linguri de făină și se fierb pe foc potrivit. Se adaugă 200gr unt, 2 linguri zahăr, 2 plicuri zahăr vanilat. Mod de preparare: Pe primul blat se așază bucăți de ananas, deasupra cremă de vanilie. Al doilea blat se ornează cu cremă de ciocolată (150gr ciocolată neagră, 2 linguri de zahăr, 4 lingur...  

Ingrediente pentru 10 porții: 10 ouă pentru umplut, 2 ouă pentru maioneză, ulei 250ml, muștar 20g, sare de lămâie 5g, piper  3g, verdeață  20g, castraveți murați 100g,  sare  10 g, pateu de ficat -1 cutie   100g. Mod de preparare: Se fierb ouăle tari, se curăță de coajă, se taie în jumătăți, pe lungime, după care li se scot gălbenușurile. Albușurile se așază pe suprafața unui platou  iar gălbenușurile se introduc într-un castron de porțelan. Se  adaugă pateul, untul, jumătate din cantitatea de piper și jumătate din cantitatea de verdeață care a fost spălată și tăiată mărunt. Se freacă elementele cu o lingură de lemn până ce se obține o pastă omogenă și alifioasă. Pasta astfel preparată se introduce într-un cornet, cu ajutorul căruia se umplu albușurile. Din cele două găl...  

Ingrediente: 800 grame foi de plăcintă, 2 kg praz, 200 grame untură, ulei, margarină, 500 g  brânză sau  telemea, după preferință, 3-5 ouă Mod de preparare: Se taie prazul rondele și se pune la călit. Într-un bol se sfărâmă brânza și se adaugă ouăle. După ce prazul s-a călit se lasă un pic la rece și se adaugă peste brânză. Se amestecă toate și  se pune câte puțin din compoziție pe foaia de plăcintă care se răsucește și se pune în tava unsă cu ulei sau untură, după preferințe . Și așa mergem mai departe cu fiecare foaie de plăcintă până când se umple tava. Se dă la cuptor până când prinde o culoare aurie....  

Ingrediente: 2 verze murate, 300 gr. orez, 200 ml. ulei, 1/2 kg. ceapă, piper, sare sau vegeta, 1-2 linguriţe boia. Mod de preparare: Din ambele verze scoatem frunzele mari şi le punem într-o tavă să se scurgă. Partea tare din foaia de varză se taie iar frunza o tăiem în două. Frunzele mai mici le punem în altă tavă şi le tăiem pe lungime fâşii. După ce terminăm cu varza, curăţăm ceapa şi o tăiem mărunt. Ceapa  o călim cu orezul și adăugăm piper și boia. În cratiță se pune înainte varză tăiată. Se ia fiecare foaie şi cu o linguriţă se pune compoziţia în foaie, se rulează foia iar marginile se bagă înăuntru. Aşa se continuă până umplem tava sau cratiţa, deasupra se pune din nou varză tăiată fâşii şi apă. Se dă la cuptor și se lasă până apa scade considerabil. Se servesc cu...  

Ingrediente: 200g  praf de cocos, 500g  lapte praf, 400g zahar, 200ml apă, 1 pachet margarină, 200g alune de pădure.    Mod de preparare: Zahărul şi apa se pun la fiert, se adaugă margarina, se bate cu mixerul şi se adaugă laptele praf şi praful de cocos. Din aluatul făcut se iau bucăţele mici, se întind în palmă, se pune la mijloc o alună de pădure şi se învârte în palmă până se face rotundă, după care se trece prin praful de cocos. Bombiţele obţinute se aşază în coşuleţe de hârtie.   ...  

Mod de preparare: Ceapa se taie în felii subţiri şi se înăbuşă în unt până se înmoaie şi capătă o culoare aurie. Prăjeala se stinge cu laptele şi se lasă la fiert la foc mic până se topeşte. Într-un vas se aşază câteva felii subţiri de pâine prăjită peste care se toarnă supa clocotită. Se presară cu parmezan şi se dă la cuptor. Când feliile de pâine se ridică la suprafaţă, se mai lasă câteva minute, apoi se scot şi se servesc când s-au mai răcit puţin. ...  

Ingrediente: o cutie de pişcoturi(400g), 300g mascarpone, 3 ouă, 5 linguri zahăr tos, 3 ceşti de cafea rece, 50ml coniac, 100g cacao Mod de preparare: Se separă albuşurile de gălbenuş. Se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă mascarpone şi se bate bine compoziţia. Separat, se bat bine albuşurile şi se toarnă peste compoziţia cu mascarpone, amestecând uşor. Pe un platou se aşază  un strat de pişcoturi înmuiate în cafea şi coniac şi  se toarnă 1/5 din cremă. Se aşază şi al doilea strat de pişcoturi înmuiate în cafea şi coniac şi cealaltă jumătate de cremă se pune deasupra. Se pudrează bine cu cacao şi se ţine la frigider 2 ore. ...  

Ingrediente: 1 piept de pui, 200g. spanac, 1 ou, 1 căţel de usturoi, ulei, sare  și piper Mod de preparare: Se căleşte spanacul cu usturoiul pisat, sare şi piper. Se leagă spanacul cu oul bătut şi se lasă la răcit. Se bate bine pieptul de pui şi se umple cu spanacul. Se rulează pieptul de pui şi se prinde cu scobituri, apoi se dă la cuptor, 40 de minute. ...  

Ingrediente pentru 2 porții: dovlecei proaspeți cca. 1/2 kg, făină 50g, 1 ou, cașcaval 100g, smântână 50g, lapte 100ml, unt 50g. Mod de preparare Dovleceii proaspeți se curăță de coajă și semințe, se taie cuburi, se fierb în apă cu sare. Se face un sos din făină, unt și lapte (bechamel), se amestecă dovleceii fierți cu sosul, un ou, sare, mărar verde, smântâna și jumătate din cantitatea de cașcaval ras, se amestecă, se pun în tavă, se presară restul de cașcaval ras și se dau la cuptor....  

Ingrediente: 6 ouă, 150g zahăr tos, 200g făină, 1 kg frișcă, 1 esență rom, 1 esență lămâie. Mod de preparare: Blatul : Gălbenușurile se amestecă cu 60 g de zahăr, până ce se obține o cremă spumoasă. Albușurile se bat spumă, se adaugă restul  de zahăr, se amestecă cele două compoziții, se adaugă făina, amestecându-se ușor, se toarnă într-o formă de tort tapetată cu hârtie și se coc la cuptor la  foc potrivit. Se taie  blatul în trei felii și se însiropează cu esențele diluate în puțină apă rece. Feliile de tort se umplu cu frișcă și se dă la rece cca 1 oră. ...  

Ingrediente: Pentru blat: 4 ouă, 1 portocală mare, 1 praf de copt, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, 150 g unt. Pentru cremă: 600 ml lapte, 8 linguri făină, 8 linguri zahăr, 100 g unt, zeama de la o portocală,1 esență portocale. Sirop: 200 ml suc de portocale Mod de preparare: Blatul: Se separă ouăle, se pasează  portocala , untul se freacă  cu zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu pireul de portocală. Se bat separat albușurile și se toarnă peste gălbenușuri, apoi se adaugă făina și praful de copt. Se toarnă  compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă  la cuptorul preîncălzit cca 30 minute. Crema: Se amestecă laptele cu făina și zahărul  la foc mic până se îngroașă. Se ia de pe foc și se  adaugă untul, apoi se lasă la răcit. Când este rece adăugăm zeama de ...  

Ingrediente pentru 4  porţii: 4 banane, 800 ml lapte, 1 lingură zahăr tos, o lingură zeamă de lămâie. Mod de preparare: Bananele se pasează cu o furculiță și se amestecă bine până devin pastă. Se adaugă laptele rece, zahărul și zeama de lămâie și se amestecă până ce se omogenizează compoziția. Opțional, puteți adăuga nuci pisate sau scorțișoară. ...  

Ingrediente pentru 4 porții : 1 litru ceai de fructe, 4 linguri zahăr, 200 ml rom, gheață. Mod de preparare. Ceaiul trebuie să fie răcit înainte de a adăuga romul, altfel se pierde aroma și gustul alcoolului. Se toarnă romul în ceai, se amestecă  bine cu zahărul. Se toarnă în pahare înalte, cu multă gheață. ...  

Toamna începem să pregătim conservele pentru iarnă, pregătim borcanele cu murături, zacuscă, compoturi. Neglijăm însă condimentele, care ar trebui să nu ne lispească din casă. Sunt grozave în mâncăruri și lasă un miros plăcut în bucătărie. Frunzele de dafin trebuie folosite doar dacă au culoarea verde. Cele de culoare maronie sunt vechi și și-au pierdut aroma. Se păstrează în borcane închise ermetic, ferite de umezeală și căldură. Chimionul măcinat  se folosește în cantități mici ( un vârf de cuțit) pentru că aroma lui este foarte puternică. Semințele capătă o aromă intensă dacă sunt prăjite înainte de folosire. Se păstrează în borcane închise ermetic, ferit de aer, umezeală și lumină. Caperele  au un gust acrișor și se folosesc la sosuri, pește, pui, paste făinoase. Se mur...  

Săptămâna aceasta au câștigat un coș cu produse Naturelo de la Leader International : Viorica Tamaș din Craiova și Firuța Stoica din Craiova. Sabina Coman si Daniela Macesu au trimis retetele lor pe adresa redactiei si au castigat cate un cos cu produse Naturelo de la Leader International....  

Ingrediente pentru o porţie: 1 kg crap, 200g ulei, 2 linguri făină sau mălai, 500g cartofi, 50g unt, mărar, pătrunjel. Mod de preparare: Peștele se curăță și se spală. Se taie în felii groase de 3-4 cm, se sărează, se trec feliile prin făină sau mălai și se prăjesc în ulei încins, la foc mic. Se servește cald sau rece, stropit cu zeamă de lămâie. Se poate servi şi cu  garnitură de cartofi nature (cu unt şi verdeaţă). Pentru cartofi: se curăţă cartofii de coajă  şi se taie cuburi,  după care se fierb în apă cu sare cca 15-20 minute. Se servesc cu unt şi verdeaţă presărată deasupra. ...  

Ingrediente: o varză mare, murată, cca 2,5 Kg, (pentru cca. 60 de sarmale), 1 kg de ciuperci Champignion sau 2 cutii de ciuperci, 3 cepe potrivite, 1 si 1/2 cană cu orez, 2 linguri de bulion, suc de roșii, piper măcinat și boabe, cimbru uscat, mărar uscat, ulei, sare. Mod de preparare: Se desface varza, frunză cu frunză și se pune în apă rece ca să se desăreze. Ceapa și ciupercile se toacă mărunt și se călesc în ulei încins, se adaugă orezul, bulionul și sucul de roșii. Se condimentează cu piper măcinat, cimbru uscat, şi se sărează . Se mai adaugă ceva apă și se lasă pe foc, cât să înflorească puțin orezul. După ce compoziția s-a răcit, urmează înfășurarea sarmalelor. Sarmalele nu se strâng foarte tare, se lasă lejere, pentru că la fierbere orezul se umflă. Varza tăiată mărunt se fol...  

Ingrediente pentru o porţie: 500 g fasole albă boabe, 2-3 cepe curățate și tăiate rondele, 1 cană ulei de floarea soarelui, 2 morcovi mijlocii curățați, 1-2 căpățâni de usturoi, 200 ml bulion sau pastă de tomate, sare după gust, verdeață Mod de preparare: Dupa ce a stat la înmuiat câteva ore, fasolea se pune la fiert cu sare în vreo două ape. Punem o ceapă și morcovii în apă și o lăsăm să fiarbă încă 60 minute, până când  boabele sunt  moi și se sparg usor. Scurgem și lăsăm la răcit fasolea. Pasăm fasolea cu mixerul sau o trecem prin mașina de tocat. Pasta obținută se amestecă cu sare, usturoi pisat și ulei (crud sau de la ceapa prăjită). Peste fasolea bătută se adaugă prăjeala: ceapa călită și ușor rumenită în care  s-a turnat bulionul (pasta de tomate) şi s-au clocotit. ...  

Ingrediente pentru 2 porţii: roșii, ardei gras, ciuperci, ceapă, pătrunjel, carne de pui, porc, vițel. Mod de preparare: Carnea se taie cuburi, cca 2-3cm, legumele julien se trag câteva minute la tigaie, se montează împreună cu carnea într-un vas preferabil cu capac, asezonându-se cu sare și piper și puțină boia iute. În cazul de față am folosit un vas  pe care l-am acoperit cu o folie de aluminiu pentru ca apa să nu se evapore din vas iar legumele și carnea să-și combine aromele. După cca 20 min de stat la cuptor se ridică capacul,  se ia folia de aluminiu și se lasă ansamblul să se rumenească. Se servește în vasul în care au fost introduse la cuptor, presărat cu pătrunjel tocat. ...  

Ingrediente pentru o porţie: 300 g spaghetti, 100 ml ulei extravirgin de măsline, 4 căței de usturoi, un ardei iute, sare. Mod de preparare: Fierbeți pastele în apă cu sare. Încingeți uleiul într-o tigaie, adăugați usturoiul tăiat feliuțe subțiri și ardeiul mărunțit. Căliți totul cu grijă, să nu se ardă nimic. Scurgeți bine pastele, puneți-le într-un castron, turnați sosul, amestecați și ornați cu verdeață...  

Ingrediente pentru 2 porţii: 1 piept de pui, gogoșari sau castraveți murați, cașcaval, ciuperci, sare, piper Mod de preparare: Se bate pieptul de pui cu ciocanul de snițele și se presară cașcaval ras deasupra, se pune în mijloc gogoșarul sau castravetele acru, ciupercile, se rade pe deasupra acestora din nou cașcaval, se rulează, apoi se bagă la cuptor într-o tavă unsă cu ulei. În cca 20 de minute se scoate și cât este cald se rade cașcaval deasupra ruloului. Se recomandă a se consuma cu un vin alb demidulce. ...  

Ingrediente pentru o porţie: cotlet de porc, șuncă afumată, usturoi, ceapă, cartofi, ardei capia sau gogoșari,sare, piper. Mod de preparare: Cotletul se taie în bucăți groase de cca 5 cm. Cu un cuțit ascuțit se înțeapă din loc în loc. În aceste crestături se introduce șunca afumată și usturoiul alternativ. Se unge cu puțin ulei atât cotletul cât și tava în care va fii introdus și se dă la cuptorul încins la cca 180 de grade timp de 20 de minute. Pentru cartofii țărănești: Se curăță cartofii, se taie cuburi și se fierb. Separat într-o tigaie se călește puțin ceapa împreună cu șunca afumată și ardeii capia peste care se pun cartofii fierți și se țin pe foc cca 5 minute. Acest preparat este recomandat a fii servit împreună cu un vin vârtos, de țară, negru....  

Ingrediente pentru 2 porţii: 150g carne de vită, 2 roșii, 1 ardei gras, 2 cepe, 2 vinete, ciuperci, 1 dovlecel, bulion Mod de preparare: Se taie rondele roșiile, dovlecelul, vinetele, ceapa, ardeiul gras. Se unge o oală de pământ cu ulei, se așază în straturi alternative carnea de vită și legumele peste care se toarnă un polonic de bulion și se dă la cuptor cca 25 de minute. Când este gata se presară pătrunjel. Se servește de preferat cu un vin demisec. ...  

Ingrediente pentru 2 porţii: 8 ouă, 8 linguri făină, 8 plicuri zahăr vanilinat, 100g cacao, 100 g ciocolată menajeră, sare, ulei. Mod de preparare: Se amestecă ouăle cu zahărul vanilinat, apoi se adaugă făina amestecată cu cacao. Se adaugă un vârf de cuțit de sare. Se toarnă compoziția  într-o cratiță cu diametrul de 26 de cm sau într-o formă specială  unsă cu ulei și se dă la cuptor cca 40 de minute. Pentru ornare, se topește ciocolata menajeră într-o crăticioară cu puțin unt și se toarnă peste pandișpan....  

Ingrediente pentru 2 porţii:  2 cartofi de mărime medie, 100g bacon, 200g cașcaval, 50 g unt, sare, piper, verdeață. Mod de preparare: Cartofii  în coajă se taie pe jumătate, se scobesc şi se așază pe o tavă pentru a fii umpluți.  Baconul, cașcavalul și miezul de cartofi se taie în bucățele mici și se amestecă bine cu sare și piper. Se umplu cartofii cu compoziția formată și se dau la cuptor, la foc mic, 20 de minute. Când sunt gata se ornează cu verdeață tocată. Se servesc fierbinți...  

Ingrediente pentru 2 porţii: 50 g gelatină, un  pahar de suc de portocale,  coajă de portocală rasă, 1 pahar zahăr tos, 1 pahar apă caldă,  2 linguri apă rece Mod de preparare: Ține gelatina în apă rece pentru 30 de minute, apoi dizolv-o în apă clocotită în care ai adăugat  coaja rasa de portocală. Adaugă zahărul și sucul de portocale și amestecă. Pune această compoziție în forme sau în farfurioare adânci stropite cu apă. Dă-le la frigider pentru 2 ore. Pentru un efect maxim, taie jeleul după ce s-a întârit în cubulețe și pune-l în pahare cu picior înalt....  

Ingrediente pentru 4 porţii: 500 g cartofi, 50 g unt, un ou, 200 g făină, sare și piper negru măcinat, 50g  parmezan, 50 g busuioc (de preferat proaspăt),  un cățel mare de usturoi, 125 ml ulei de măsline, 50 g parmezan ras. Mod de preparare: Se fierb cartofii în coajă, apoi se curăță. Se pasează bine cu o furculiță apoi se amestecă cu untul, oul, sarea, 150 g făină, piper. Se cerne restul de făină pe o tavă și se varsă compoziția pe suprafața tăvii. Se frământă bine și se formează baghete de 2 cm. Se lasă la frigider 30 de minute. În timpul acesta, preparați sosul: puneți busuiocul, usturoiul tocat  și uleiul în  mixer, adăugați parmezanul ras, sarea și piperul. Se amestecă la viteză mare până se formează o compoziție moale. Într-o cratiță puneți la fiert apă cu sare și fierb...  

Primăria Brădești și Asociația pentru Turism Rural Ecologic și Cultural din Oltenia organizează în zilele de 01-02 mai 2010 prima ediție a festivalului gastronomic GĂTITUL ÎN AER LIBER care va avea loc pe platoul din vecinătatea stadionului comunal. Vă invităm să participați la concursul gastronomic din prima duminică a lunii mai orele 9.00-13.00 și să reprezentați zona dumneavoastră, tradițiile și arta culinară tradițională pe care să le facem cunoscute publicului larg. Vă veți bucura de mulți vizitatori, de spectacole inedite și de mediatizare în presă locală și centrală. Aveți la dispoziție programul manifestarii, adeziunea /contract și coordonatele organizatorilor.Veți prezenta rețete tradiționale, originale și veți folosi pentru gătit tot ceea ce credeți că reprezintă zona din care...  

Ingrediente pentru 2 porţii: 4 pulpe de  mărime medie,  100g smântână,   2 linguri pastă de tomate, vegeta, piper, 500g cartofi, pătrunjel Mod de preparare: Se porţionează pulpele, se aşază într-un castron, amestecate cu smântâna, pasta de tomate şi condimentele şi se lasă la macerat 30 de minute în frigider. Se prăjesc în ulei încins, pe ambele părţi. Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă, se taie rondele şi se prăjesc în ulei. Se ornează platoul cu pătrunjel tocat mărunt....  

Surprinde-ţi iubitul cu o supă uşoară cu...clătite! Se prepară rapid şi îţi mai rămâne timp  să te aranjezi înainte să se întoarcă el. Ingrediente pentru 2 porţii: 2-3 morcovi, 2 cepe mari, vegeta, piper, pătrunjel, 2-3 clătite. Mod de preparare: Se taie legumele cubuleţe, se pun la fiert în apă cu vegeta şi piper. Clătitele se taie în  felii subţiri, se pun în supă şi se ornează cu pătrunjel tocat....  

Ingrediente pentru 4 porţii: 1 kg muşchi de vită, o lingură piper măcinat, o lingură boia dulce, 2 linguri de făină, vegeta, 2 grăunţe usturoi, 500g cartofi, broccoli. Mod de preparare: Carnea se porţionează şi se căleşte 2-3 minute în ulei. Se pune apoi într-o folie de aluminiu şi se dă la cuptor. În tigaia în care s-a prăjit carnea se pune usturoiul, făina, 2-3 căni de apă. Când începe să fiarbă, se adaugă piperul şi boiaua. Se lasă la fiert până se încheagă sosul. Cartofii se fierb în coajă, apoi se curăţă şi se prăjesc în ulei. Se ornează cu bucheţele de broccoli. ...  

Ingrediente pentru 4 porţii: 1kg ficat de porc, 4-5 cepe mari, 5 grăunţe usturoi, vegeta, 1 pahar ulei, boia, cimbru, piper, 2 linguri muştar, 500g cartofi, roşii cireşele. Mod de preparare: Se porţionează ficatul, se pune într-un castron. Cepele şi usturoiul se taie mărunt şi se pun peste ficat, cu vegeta şi cu condimentele, muştarul şi uleiul. Se amestecă bine şi  se lasă la macerat 30 de minute. Se pune totul într-o oală şi se lasă la fiert, până ce ficatul este pătruns. Cartofii se pun la fiert şi se pasează pentru pireu. Se ornează cu roşii cireşele....  

Ingrediente: 200g făină,  150g unt,  3 linguri pesmet ,  1/2 linguriţă sare,  250g caşcaval tare, 150g şuncă ,  4 ouă fierte tari, 2 ouă crude,  125g smântână,  4 linguri pătrunjel tocat Mod de preparare: Făina se freacă cu unt, se adaugă 3 linguri de apă cu sare, se frământă bine. Se lasă la frigider 30 minute. Şunca şi caşcavalul se taie în cubuleţe mici, se adaugă verdeaţa, ouăle crude  bătute cu smântâna, sare şi piper. Se amestecă bine. Aluatul se împarte în 2 bucăţi egale, se întinde o bucată  pe o tavă unsă cu unt, se presară pesmet, apoi se aşază umplutura. Ouăle fierte se pun întregi peste umplutură şi se pune a doua foaie deasupra. Se presează marginile cu o furculiţă. Se coace în cuptor la temperatura de 220 C, timp de 40 de minute, până se formează o cr...  

Ingrediente: 1 kg mere, 2 ouă, o cană lapte cald, o cană zahăr tos, 100ml ulei, 1 plic praf de copt, 1 plic zahăr vanilinat, scorţişoară, o cană făină. Mod de preparare: Se dau merele pe răzătoare şi se pun la călit cu zahărul şi scorţişoara. Între timp se bat ouăle cu zahărul până se omogenizează bine, se adaugă uleiul şi laptele, praful de copt, zahărul vanilinat şi făina  până se formează o compoziţie moale. După ce s-au călit merele, se lasă să se răcească. Se unge tava cu puţin ulei şi se tapetează cu făină. Se pune 3/4 din compoziţie în tavă, se adaugă merele călite şi se toarnă restul de compoziţie peste mere. Se lasă la cuptor până devine rumenie....  

Ingrediente: pentru aluat: 200g făină, 50g zahăr pudră, 100g unt, 1 gălbenuş ou. pentru umplutură: 10 piersici mari, 50g făină de mălai, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă scorţişoară, 200g zahăr tos, 1 lingură unt. Mod de preparare: Se face un aluat din făină, zahăr pudră, unt, un vârf de cuţit sare şi 2 linguri apă rece. Apoi aluatul se înveleşte într-o folie şi se dă la rece pentru o oră, apoi se taie în 2 părţi egale şi se întind bine. Piersicile se opăresc, se decojesc şi se taie felii. Feliile de piersici se amestecă cu făina de mălai, zeama de lămâie, zahărul, scorţişoara şi untul. Într-o tavă termorezistentă cu diametru de 22 cm se aşază o foaie de aluat şi se adaugă piersicile, apoi se întinde şi a doua foaie de aluat. Din surplusul de aluat se taie fâşii îngu...  

Ingrediente: 3oog carne de miel slabă, 2 cartofi fierţi, 2 morcovi, 2 linguri de unt, 2 cepe, 3 căţei de usturoi, 100 ml supă pui, sare, piper,cimbru uscat, rozmarin, o cutie roşii decojite, 2 foi aluat congelat, o lingură făină pentru blat, 2 linguri lapte. Mod de preparare: Se taie carnea de miel cuburi. Se curăţă cartofii fierţi şi se taie în cubuleţe, la fel şi morcovii. Se încing uleiul şi untul într-un vas, se pune carnea să se călească. Între timp, se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se toacă mărunt. Se toarnă peste carne  împreună cu cartofii şi morcovii şi se călesc 10 minute  la foc mic. Se presară ierburile aromate, se toarnă supa, se adaugă sare şi piper şi se lasă la fiert 20 de  minute, apoi se adaugă roşiile decojite şi se mai lasă la fiert 10 minute. Între timp...  

Ingrediente pentru 2 porții: 200g paste, 100ml smântână lichidă, 100 g cașcaval ras, unt, sare. Mod de preparare: Se fierb pastele, se strecoară și se amestecă cu unt și sare. Se adaugă smântâna și cașcavalul ras și se freacă bine. Se pot orna cu verdeață....  

Ingrediente pentru 4 porții: 6 ouă, 2 plicuri zahăr vanilinat, 4 linguri dulceață de vișine Mod de preparare: Se separă albușurile de gălbenuș. Se bat albușurile cu zahărul vanilinat  până devin o spumă tare. Pe o farfurie se întinde dulceața, se toarnă albușul, apoi se stropește cu gălbenușul bătut.Se introduce farfuria la cuptor și se lasă cinci minute, până capătă o crustă aurie....  

Ingrediente: pentru blat : 3 ouă, 250g zahăr, 200ml ulei, 200 ml lapte, 370g făină, 2 plicuri zahăr vanilinat, 1 plic praf de copt, 3 linguri cacao. Ingrediente: pentru cremă și decor: 250 g unt, 125 g zahăr pudră, 4 gălbenușuri, 120 ml lichior de ouă pentru decor: 200 g ciocolată de menaj rasă. Mod de preparare: Blat: ouăle cu zahărul se bat, se pune uleiul și laptele, vanilia și praful de copt, apoi făina și cacao. Se pune într-o formă rotundă de tort și se bagă la cuptor 20-25 de minute. Crema: untul cald se freacă cu zahărul, se pun gălbenușurile și lichiorul de ouă. ...  

Ingrediente pentru 6 porții: 100 g făină, 2 ouă, 200 ml lapte, 50 ml apă minerală, zahăr vanilinat, dulceaţă de caise, ulei. Mod de preparare: Se amestecă făina cu laptele și apa minerală, se adaugă ouăle și zahărul vanilinat. Se încinge o tigaie cu puțin ulei și se toarnă câte un polonic din compoziție pentru fiecare clătită. Se prăjesc pe amândouă părțile până devin aurii. Când sunt gata, se pune în mijlocul fiecărei clătite câte o lingură cu dulceață și se strânge clătita ca o punguță, care se poate prinde în partea de sus fie cu rondele de lămâie, fie cu frunze....  

O cofetăreasă din Londra a avut ideea strălucită de a pregăti prăjituri pentru femeile care vor să-și sărbătorească divorțul cu prietenii. Afacerea a devenit în scurt timp foarte profitabilă, prăjiturile se vând cu 100 de dolari bucata, iar un tort poate ajunge și la 1300 de dolari. ...  

Ingrediente: 100 gr zahăr; 2 ouă, 1 vârf cuțit cu bicarbonat, 1 esență vanilie, 200 gr făină, smântână,  dulceață de afine Mod de preparare: Brânza se amestecă cu zahărul și bicarbonatul. Se încorporează apoi ouăle și vanilia, iar la sfârșit făina. Se pune într-o cratiță mult ulei la încins. Se formează bile din aluat. Se străpunge bila cu degetul prin centru, apoi treceți bila prin făină. Pentru ornament puteți să formați biluțe mai mici, care se așază deasupra celei mari. Prăjiți papanașii în uleiul încins pe ambele părți până devin rumeni. Serviți cu smântână și dulceață....  

Ingrediente: un blat de tort, 2 plicuri gelatină, 500 gr brânză dulce, grasă, de vacă, 200 gr smântână grasă, 6 galbenusuri, 1/2 lamâie (sucul), 10 linguri zahăr, 1 pachet zahăr vanilat, 1 linguriță esență de rom Mod de preparare: Puneți gelatina la înmuiat în puțină apă. Amestecați gălbenușurile cu sucul de lămâie, zahărul, zahărul vanilat, esența de rom și smântâna. Fierbeți pe baie de abur până se îngroașă. Scurgeți gelatina de excesul de lichid, lăsați crema pe baia de abur și stingeți focul. Încorporați gelatina apoi brânza dulce bine scursă de zer. Puneți la frigider să se răcească și să se așeze gelatina.  Tăiați blatul  în două pe orizontală. Pentru porții mici, decupați cu un pahar blatul în trei  părți.  Turnați crema de brânză și orn...  

Ingrediente:8 ouă,8 linguri apă,10 linguri zahăr,10 linguri făină, 5 linguri cacao, 1 praf de copt, 100gr cafea, 1 pachet unt, 400 gr. frișcă. Mod de preparare: Se bat albușurile spumă,se adaugă apa,zahărul, făina, cacaoa și praful de copt. Se pune compoziția în tava și se coace.Crema se face din: 4 albușuri, 1 lingură făină,100 gr cafea, 8 linguri zahăr care se pun la bain marine pe foc. Se lasă până se îngroașă puțin crema. Se răceste. Se freacă untul și se toarnă crema peste unt. Se face un sirop din 100 gr apă,4 linguri zahăr, 1 plic de zahăr vanilat și puțin rom. După ce se răcește se însiropează blatul. Peste blatul însiropat se pune crema apoi frișca și se presară ness peste frișcă....  

Ingrediente pentru 4 porții: 400 g carne de porc tăiată cuburi, 2 cepe mari, 2 morcovi, 100 g fasole păstăi, 2-3 bucăți de broccoli, 200 g orez, boia iute, piper, sare. Mod de preparare: Se taie ceapa și morcovii mărunt, se călesc în ulei încins, apoi se adaugă carnea și se lasă la prăjit 5 minute.Se pune apă fierbinte în oala în care s-au călit carnea și legumele, se adaugă sare și se lasă la fiert, iar la sfârșit se adaugă pasta de tomate, boiaua iute și piperul. Separat se fierbe orezul, în apă cu sare. Bucățile de brocolli și fasolea păstăi se fierb și ele separat. Se așază orezul în farfurie și se pune tocana deasupra, apoi legumele. ...  

Ingrediente pentru 2 porții: 10 creveți, 2 morcovi rași, 50g pastă de tomate, 2 căței de usturoi, sare. Mod de preparare: Usturoiul se toacă mărunt, se călește în puțin ulei împreună cu creveții.Se pun apoi la fiert în apă cu sare și se adaugă morcovii rași și pasta de tomate și se mai lasă puțin la fiert. ...  

Ingrediente pentru 2 porții: 200 g tăieței cu ou, 50 g pastă de tomate,100 gcașcaval ras, 5-6 creveți,50 g unt, sare, pătrunjel. Mod de preparare:  se fierb tăiețeii în apă cu sare, se strecoară și se freacă cu puțin unt.Creveții se curăță, se spală și se prăjesc în ulei 2 minute.Se așază pastele într-un bol, se pun creveții deasupra și se presară cașcavalul ras. Se ornează cu frunze de pătrunjel....  

Ingrediente: 500 g cartofi, 250 g maioneză cu usturoi, sare, piper, pătrunjel, ulei Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se pun la prăjit în ulei încins. După ce s-au prăjit, se aşază pe un platou, se dau cu sare şi piper  şi se ornează cu maioneza în care s-a adăugat usturoi pisat. Se presară pătrunjel tocat mărunt. Monserat, Spania, ne-a trimis reţetele ei, specialităţi valenciene. Trimite-ne reţetele tale la retete@revistacarolina.ro, însoţite de fotografii şi noi ţi le publicăm. Cele mai bune reţete vor fi premiate cu ustensile de bucătărie....  

Ingrediente: Ingrediente: 2 kg carne de pui, 500g fasole galbenă, 500 g ardei capia, 2 căţei usturoi, 1 kg orez, 250 g pastă de tomate, 2 litri apă, 500 ml  ulei,vegeta, piper. Mod de preparare: Se pune carnea la prăjit în ulei bine încins. După ce s-a prăjit carnea, se adaugă fasolea, usturoiul şi ardeiul capia tăiat cuburi. Se adaugă pasta de tomate şi apa. Se lasă la fiert până se înmoaie legumele, apoi se adaugă orezul. Se lasă să fiarbă la foc mare, iar la sfârşit se adaugă vegeta şi piper. Pentru fiecare porţie măsuraţi o ceaşcă de cafea cu orez. Monserat, Spania, ne-a trimis reţetele ei, specialităţi valenciene. Trimite-ne reţetele tale la retete@revistacarolina.ro, însoţite de fotografii şi noi ţi le publicăm. Cele mai bune reţete vor fi premiate cu ustensile de bucătărie....  

Ingrediente: 2 kg prune, 1 kg zahăr, o cană apă Mod de preparare: Se spală bine prunele, apoi se desfac în două, înlăturând sâmburii. Prunele se pun într-un vas la fiert împreună cu apa. Când prunele s-au înmuiat, se adaugă zahărul şi se pune iar la fiert, amestecând uşor. Gemul este gata când s-a legat siropul....  

Ingrediente: 2 kg mere, 1 kg zahăr, 2 linguri de scorţişoară. Mod de preparare: Merele se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie cubuleţe.Se pun într-un vas împreună cu zahărul şi se dau la fiert. Când siropul s-a închegat, se adaugă scorţişoara, apoi se mai lasă să dea un clocot. Se pune gemul în borcane şi se capsează bine....  

Ingrediente: coaja de la 2 kg de portocale, 2 kg zahăr, o linguriţă sare de lămâie Mod de preparare: Se taie cojile în cubuleţe şi se pun într-un vas, împreună cu zahărul. Se lasă la macerat 12 ore. Se pune apoi vasul la fiert, până ce se leagă siropul, apoi se adaugă sarea de lămâie, la ultimul clocot....  

Ingrediente: 2 kg kiwi, 2 kg zahăr, zeama de la o lămâie. Mod de preparare: Fructele se decojesc, se taie în cubuleţe şi se pun într-un vas, împreună cu zahărul şi cu zeama de lămâie. Se lasă la macerat 4-5 ore, după care se pune vasul pe foc şi se aduce compoziţia la fierbere, până ce se leagă siropul....  

Ingrediente: 2 kg vişine 2 kg zahăr Mod de preparare: Se spală bine vişinele, se scot sâmburii şi se pun în oală astfel: un strat de vişine, unul de zahăr. Se lasă la macerat 4-5 ore, apoi se pun la fiert. Dulceaţa este gata atunci când siropul începe să se lege. Puneţi dulceaţa în borcane, apoi aşezaţi deasupra o felie de lămâie. ...  

Ingrediente: castraveţi, oţet, zahăr, sare, boabe de muştar, piper boabe, rondele de ceapă, conservant. Mod de preparare: Se spală bine castraveţii, se aşază în borcane. Se adaugă boabele de muştar, de piper şi rondelele de ceapă. Se amestecă zahărul şi sarea în apă rece (pentru 3 kg castraveti cca 5 litri de apă, două căni oţet, 5 linguri de sare,cinci linguri de zahăr, un pacheţel de conservant). Se toarnă compoziţia peste castraveţi, apoi se sigilează bine borcanele cu celofan înmuiat în apă, care se capsează apoi bine cu capace....  

Ingrediente: 2 kg ceapă, 1 cană oţet, 5 linguri de sare, 5 linguri de zahăr, un pacheţel de conservant Mod de preparare: Se curăţă ceapa de coji, se spală bine şi se aşază în borcane. Se prepară o compoziţie din apă rece  (aproximativ 3 litri), sare, zahăr, conservant şi oţet, care se toarnă peste ceapă. ...  

Ingrediente: 1 pachet de nucă de cocos(200g) 200g lapte praf 1 pachet unt 1 cană zahăr pudră 1 pachet de nucă de cocos pentru ornat Mod de preparare: Se amestecă bine nuca de cocos cu laptele praf, untul şi zahărul pudră. Se fac biluţe din compoziţie şi se trec prin nuca de cocos. Se ţin la frigider cca.1 oră, apoi se pot servi....  

Ingrediente: 5 ouă 1 cană zahăr 1 cană făină 1/2 pachet margarină pentru prăjituri 1/2 pacheţel praf de copt Mod de preparare: Pentru tartă aveţi nevoie de o formă specială pentru tarte. Amestecaţi ouăle cu zahărul şi făina, apoi adăugaţi margarina şi praful de copt, amestecând uşor. Se toarnă compoziţia în tavă şi se coace la foc mic, 20 de minute. Când e gata, îl lăsaţi la răcit, apoi ornaţi cu cremă de vanilie sau lămâie şi ornaţi deasupra cu fructe proaspete. Pentru ca fructele să reziste mai mult timp, stropiţi-le cu puţin alcool sau turnaţi deasupra gelatină incoloră  sau colorată (după preferinţe)....  

Ingrediente: 1 kg căpşuni 250 g iaurt 2 albuşuri ou 200g zahăr Mod de preparare: Se bat albuşurile spumă împreună cu zahărul. Se pasează  bine căpşunile până devin pastă şi se amestecă cu albuşul bătut spumă şi cu iaurtul. Se ţine la frigider ½ oră şi se toarnă în cupe. Se ornează cu fructe după preferinţe....  

Ingrediente: 250g ciuperci proaspete 50g făină 50g unt o cutie smântână mărar vegeta Mod de preparare: Ciupercile(1/2 din cantitate) tăiate felii se pun la fiert, apoi se pasează până devin o pastă. Cealaltă jumătate se taie felii, se înăbuşă în unt şi se amestecă cu făina. Compoziţia obţinută se toarnă în supă  şi se mai lasă 10 minute la fiert. Se condimentează cu vegeta şi se drege cu smântână. Se ornează cu mărar....  

Ingrediente: 2 cepe mari tocate mărunt 2 morcovi tăiaţi felii subţiri 1 păstârnac tăiat cubuleţe 2 roşii proaspete tăiate cuburi 2 cartofi tăiaţi cuburi 50g paste făinoase pătrunjel ulei vegeta Mod de preparare: Se pun la fiert cepele, morcovii şi păstârnacul. După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă roşiile şi cartofii şi se mai ţin la fiert 10 minute. Se adaugă pastele făinoase şi vegeta, iar când acestea au fiert, se adaugă pătrunjelul.Se poate adăuga smântână la sfârşit, după ce aţi luat oala de pe foc....  

Pentru zilele toride de vară pregăteşte prietenilor ceaiuri de plante cu gheaţă în care poţi adăuga un strop de coniac. Ornează paharele cu frunze de mentă, feliuţe de lămâie sau portocală şi scorţişoară....  

Ouă umplute Ingrediente: 10 ouă fierte 100 g. şuncă 1 cutie pateu de ficat de pasăre maioneză sare, piper Mod de preparare: Se taie ouăle pe lungime şi se scoate gălbenuşul. Se amestecă pateul cu şunca tăiată foarte mărunt şi cu gălbenuşurile. Se adaugă sare şi piper şi se amestecă bine până devine o pastă. Se umplu ouăle cu această compoziţie, se ornează cu maioneză şi se dă la rece....  

Supă de roşii Ingrediente: 1 litru suc de roşii 2 cepe 2 morcovi 1 păstârnac pătrunjel ulei sare Mod de preparare: Se pun la fiert legumele tocate mărunt. Când au fiert se adaugă sucul de roşii, un praf de sare şi o lingură de ulei. Se dă în clocot şi se adaugă pătrunjelul tocat, după ce s-a stins focul. Se poate servi cu paste fierte, crutoane sau găluşti din griş....  

Pizza Ingrediente: 200g. făină o bucăţică de drojdie 100ml. apă caldă două linguri de ulei, sare, zahăr. Mod de preparare: Se amestecă drojdia cu puţină făină, cinci linguri de apă caldă, sare şi puţin zahăr. Se acoperă compoziţia şi se lasă la dospit. Separat, se pune făina, turnându-se în mijloc compoziţia de mai sus. Se adaugă uleiul şi se amestecă până devine un aluat moale. Se mai lasă puţin la dospit. Se întinde apoi bine aluatul, se aşază într-o tavă tapetată cu făină, apoi se pun deasupra felioare de gogoşari, şuncă, salam, cârnăciori, ciuperci, peste care se presară caşcaval ras. Se dă la cuptor 20 de minute, la foc mic....  

Spaghete Ingrediente: 1 pachet spaghete 2 cepe 200 g. şuncă sos de spaghete 100g. caşcaval 10g. unt sare, piper Mod de preparare: Se pun spaghetele la fiert, cu puţină sare. Separat, se căleşte ceapa tocată cu şunca tăiate cubuleţe. Se adugă sosul pentru spaghete, sare, piper. După ce au fiert, spaghetele se strecoară de apă, se freacă cu puţin unt. Se pun pe o farfurie, se pune sosul deasupra şi caşcavalul ras....  

Aripioare picante Ingrediente: 10 aripioare pui 3 linguri făină sau pesmet 1 ou sare piper, chili Mod de preparare: Se amestecă făina sau pesmetul cu oul şi condimentele. Aripioarele se fierb 10 minute  cu puţină sare. Se trec apoi,  tăiate în două prin compoziţie şi se prăjesc în ulei încins. Se scot din tigaie când au căpătat o crustă aurie. Se servesc cu sos de maioneză şi legume fierte....  

Plăcintă cu cremă de lămâie Ingrediente: 200 g. făină 150 g. zahăr tos 100 g. zahăr pudră 1 pachet unt 4 ouă două lămâi sare Mod de preparare: Se freacă o jumătate de pachet de unt cu puţină sare, se adaugă un ou şi făină în ploaie, amestecând uşor. Se frământă aluatul bine , după care se ţine la rece o oră. Se întinde bine după ce s-a răcit şi se pune într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Se coace 10 minute. Pentru cremă: se bat la bain-marie trei ouă cu 150g. zahăr, se adaugă coaja rasă şi sucul de la lămâi, apoi se lasă la răcit. Se adaugă untul rămas, frecat spumă. Pe blatul răcit se întinde crema, apoi se ornează cu coajă de lămâie şi zahăr pudră. Tartă cu fructe Ingrediente: 5 ouă 5 linguri de făină 5 linguri de zahăr 2 plicuri de za...  

Galerie Foto (1) Ingrediente: 200 g. făină 2 ouă , coajă de lămâie rasă o cană cu lapte, 50 ml. apă minerală Mod de preparare: Se amestecă bine făina, laptele şi ouăle. Se adaugă lămâia rasă şi apa minerală.Clătitele se coc bine pe amândouă părţile, într-o tigaie mică. Se lasă mai mult la copt, până devin crocante. Se aşează o clătită în farfurie, se adaugă frişcă şi fructe, apoi se acoperă cu o altă clătită şi tot aşa până se formează un mini tort. Se ornează cu fructe....  

Galerie Foto (1) Ingrediente: o pulpă de miel 2-3 căţei de usturoi pisat o cană vin roşu, piper, rozmarin, cimbru, busuioc Mod de preparare: Se amestecă condimentele cu usturoiul şi se trece carnea prin acest amestec. Se ţine carnea condimentată la frigider cca. 2 ore. Se bagă apoi în cuptorul încins şi se unge din când în când cu sosul din tavă. Se toarnă vinul roşu treptat peste carne, pentru a deveni fraged. Se garniseşte cu salată verde, cartofi nature şi felioare de murături....  

Galerie Foto (1) Ingrediente: un crap mediu 20g. orez 3 cepe mari 2 morcovi pătrunjel, vegeta Mod de preparare: Se taie zarzavatul tăiat mărunt şi se pune la fiert. Se adaugă orezul după ce a fost spălat bine. Crapul se taie în bucăţi mici şi se adaugă în oală, lăsând să fiarbă la foc mic. Se pune vegeta după gust iar la sfârşit se adaugă pătrunjelul tocat mărunt....  

Galerie Foto (1) Ingrediente: 2-3 cartofi mari 100 g. caşcaval, 100g. şuncă 2 ouă, sare, piper Mod de preparare:  Se taie cartofii pe lungime, necurăţaţi de coajă. Se scobesc, iar miezul de la cartofi  se amestecă cu caşcavalul ras, ouăle şi şunca tăiată cubuleţe. Se adaugă sare şi piper. Se bagă la cuptor şi se coc la foc mic, până ce capătă o culoare aurie....  

Galerie Foto (1) Ingrediente: 500 g. muşchi de porc 200 g. ciuperci 100 g. costiţă afumată 200 g. cârnăciori 100 g. caşcaval 4 ouă, 50 g. pesmet, 50 g. pastă de tomate, mărar, ulei, sare şi piper Pentru umplutură: Se călesc ceapa şi ciupercile, se adaugă sare, piper, mărar. Se adaugă un ou crud, cârnăciorii şi costiţa afumată tăiată în cubuleţe, caşcavalul ras şi trei ouă fierte, date pe răzătoare. Se taie muşchiuleţul de porc pe lungime, se bate puţin şi se umple cu compoziţia răcită. Se rulează bine şi se prinde cu scobitori sau se leagă cu sfoară. Muşchiuleţul astfel umplut se trece prin pesmet şi se bagă la cuptor. Când este aproape gata, se stropeşte rulada cu pastă de roşii şi se mai ţine  cinci minute la cuptor pentru a prinde crustă....  

Galerie Foto (1) Ingrediente: 500 g. ciuperci proaspete 4-5 cepe miez de pâine ( 300 g.) înmuiat în lapte 4 ouă mărar, vegeta Pentru umplutură: Se călesc ceapa şi ciupercile, se adaugă miezul de pâine, ouăle şi mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine, se bagă compoziţia în curcan şi se coase curcanul. Se bagă la cuptor. Câte kilograme are curcanul, atâtea ore trebuie să stea la cuptor. Pentru a-i da o culoare arămie, se stropeşte din când în când cu sosul din tavă....  

Eclere cu ciocolată Ingrediente: 8 linguri făină, 400 ml lapte, 6 ouă, sare, 2 linguriţe zahăr, cremă de vanilie, glazură de ciocolată, 100 g unt. Mod de preparare: Se pun la fiert laptele, untul şi un praf de sare. Când începe să fiărbă compoziţia, se adaugă făina şi se amestecă foarte repede, să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă şi ouăle, pe rând, amestecând. Coca obţinută se lasă la răcit, apoi se fac din ea  forme lunguieţe, care se pun în tavă şi se ţin în cuptor 20 de minute. După ce s-au copt, se lasă la răcit  şi apoi se taie în jumătate, pe lungime. Se umplu cu cremă de vanilie, apoi se ornează cu glazură de ciocolată. ...  

Supă cremă de dovleac Ingrediente 750 g dovleac, 2 cepe, un cub mic de unt, 50 g smântână, sare, o lingură făină. Mod de preparare: Cepele se curăţă şi se toacă mărunt, apoi se înăbuşă în unt. Miezul de dovleac se taie cubuleţe şi se adaugă peste ceapă. Se umple dovleacul scobit cu această compoziţie, apoi se adaugă apă cât cuprinde. Se lasă la cuptor 15 minute, apoi se scoate dovleacul cu grijă, să nu crape, se adaugă smântână amestecată cu faină. Se poate orna cu stafide aurii. ...  

Spaghete cu creveţi Ingrediente: -spaghete, creveţi -usturoi -sos roşii -ardei iute -sare, piper -ulei de măsline Mod de preparare: Se fierb spaghetele apoi se pun în tigaie unde a fost pregătit usturoiul împreună cu ardeiul şi uleiul de măsline. Creveţii se călesc împreună cu  sarea, piperul şi uleiul de măsline apoi sosul de roşii, ardeiul şi usturoiul. Reţetele sunt oferite de Restaurantul Grand Sala, situat pe Str. Ştirbei Vodă, nr. 7. Rezervări la: 0746.141.696 ...  

Petto Di Pollo Contadino Ingrediente: -piept pui -ulei măsline -sare, piper -ceapă, vinete, ardei gras, porumb Garnitură: Funghi Trifolati -ciuperci -sare, piper -ulei măsline -bacon -usturoi Mod de preparare: Se prăjeşte pieptul  după ce a fost condimentat, apoi se adaugă vin alb. Se adaugă celelalte ingrediente. Separat,  ciupercile şi baconul se călesc separate, se adaugă vin alb apoi usturoi. ...  

Ingrediente 600 g pulpă de porc, 100 g şuncă presată, 200g ciuperci, 2 linguri de unt, 4 linguri de ulei, 3 linguri de făină, o lingură de bulion, un sfert de cană de vin roşu, o legătură de pătrunjel, sare, piper. Carnea, curăţată şi spălată, se taie în patru felii egale ca mărime, apoi se presară cu sare şi se bate cu ciocanul pentru frăgezire. După aceea, bucăţile de carne se dau prin făină şi se înăbuşă în jumătate din cantitatea de ulei, amestecat cu aceeaşi cantitate de apă. În acest timp, se căleşte puţin în restul de ulei o lingură de făină şi se stinge cu bulion diluat cu apă. Se fierbe câteva minute, amestecând permanent, apoi se toarnă acest sos peste carne. Se înăbuşă în unt ciupercile, tăiate în formă de lame, împreună cu şunca tă-iată julienne. Se adaugă în v...  

Ingrediente O cutie de foi pentru lasagna, parmezan, 20 g unt, 500 g carne tocată, pastă de roşii, 2 cepe mari, 1 morcov, sare, piper, nucşoară, 3 linguri de făină, lapte rece. Se fierb foile pentru lasagna în apă cu sare şi un strop de ulei. Se căleşte ceapa tocată şi morcovul ras şi se adaugă carnea, nucşoara şi sosul de roşii. Se ţin la foc mic cca 20 de minute. Separat, se pregăteşte un sos alb. Se topeşte untul, se adaugă făina în ploaie, ca să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă laptele, amestecând continuu până se îngroaşă compoziţia. Se unge o tavă cu unt şi se aşează primul strat de foi. Se pune un strat de carne, deasupra unul de sos alb şi se presară cu parmezan. Se pune iar un strat de foi şi tot aşa, astfel încât ultimul strat să fie de foi. Se unge cu unt deasupra, apoi se aco...  

Ingrediente 500 g carne de porc, 1 litru supă de legume, 400 g paste, 2 cepe, 1 morcov, 2 linguri bulion, 2 linguri ulei, 20 g unt, sare, piper, pătrunjel. Carnea, tăiată în bucăţele, ceapa tocată şi morcovul dat pe răzătoare se înăbuşă în ulei cu puţină apă. Se adaugă supa peste acest amestec, bulionul, sare şi piper după gust  şi se lasă la fiert. Când tocăniţa este gata, se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.  Separat, se fierb pastele în apă cu puţină sare. Când pastele au fiert, se strecoară bine şi se freacă cu puţin unt. ...  

Ingrediente 600 g cartofi, 4 ouă, 4 linguri de unt , 8 linguri de smântână, 100 g caşcaval, sare, piper. Se fierb două ouă tari, apoi se curăţă şi se taie în feliuţe subţiri. Cartofii, spălaţi bine, se fierb cu tot cu coajă în apă clocotită cu sare, apoi se curăţă, se taie în rondele şi se aranjează în straturi, într-o tavă unsă cu unt. Între două straturi de cartofi, se pun feliuţe de ou fiert, presărate cu  puţin caşcaval ras. Celelalte două ouă, crude, se bat cu smântâna, turnând acest amestec peste cartofi. Caşcavalul rămas se presară deasupra, stropindu-se cu untul rămas, după care se dă tava la cuptor, lăsându-se până se rumnesc cartofii şi se topeşte caşcavalul. Se servesc ca garnitură la peşte sau fripturi la grătar, dar se pot servi şi ca fel în sine. ...  

Ingrediente 500 g macaroane, 300 g brânză, 2 ouă, 1 cană lapte, 3 linguri de ulei, două pliculeţe de zahăr vanilinat, zahăr tos Macaroanele se pun la fiert cu puţină sare. Se dă brânza pe răzătoare, se amestecă cu ouăle, şi pliculeţele de zahăr vanilinat. Când pastele au fiert, se spală bine cu apă rece şi se adaugă compoziţia din brânză, peste care se toarnă laptele şi uleiul şi se amestecă din nou. Se lasă la cuptor 40 minute, până ce se formează o crustă aurie deasupra. Macaroanele se pudrează cu zahăr tos. ...  

Cozonac Ingrediente: -1 kg făină -7 gălbenuşuri -4 albuşuri -300g zahăr -250 g unt -2 linguri de ulei, ½ lapte, 1 lingură rom -vanilie, 50 g drojdie, 1 linguriţă rasă de sare. Se înmoaie drojdia cu puţin lapte călduţ şi o linguriţă de zahăr. Separat se opăresc trei linguri de făină cu un pic de lapte clocotit, apoi se amestecă cu drojdia. Se presară puţină făină şi se lasă la loc cald să crească. În acest timp se freacă gălbenuşurile cu puţină sare, apoi cu zahărul. Se freacă bine până se obţine o cremă pufoasă. Peste făina crescută se toarnă restul de făină. Se adaugă gălbenuşurile, puţin lapte călduţ şi albuşurile bătute spumă. Se frământă 20 de minute. Se adaugă romul, uleiul, vanilia şi untul topit. Dacă aluatul este prea tare, se mai adaugă puţin lapte ...  

Orez cu carne de pui Timp de preparare: 40 de minute Ingrediente: -1 piept de pui -200 g orez -2 cepe mari -1 morcov, sare, mărar Se toacă mărunt cepele, se dă pe răzătoare morcovul, apoi se călesc în puţină untură. Peste acestea  se adaugă pieptul de pui tăiat cuburi şi se mai lasă puţin până se rumeneşte. Se adaugă orezul, spălat în două ape şi se căleşte şi acesta puţin. Se adaugă 800 ml apă şi se dă la cuptor pentru gratinare. La sfârşit, se adaugă mărarul tocat mărunt. Pentru reţeta de post, se înlocuieşte carnea cu ciuperci, iar untura cu ulei. ...  

Sarmale din varză dulce Timp de preparare: 3 ore Ingrediente: -1 kg carne tocată de porc -250 g orez -500ml suc de roşii -1 varză mai mare -1 ceapă, sare, piper, boia, cimbru, mărar Se taie cotorul verzei, după care se opăreşte. Se desfac foile şi se curăţă de părţile groase. Se prăjeşte în untură ceapa, tăiată mărunt. Se amestecă carnea cu ceapa,  orezul, sucul de roşii şi condimentele. Se aşează tocătura pe foi şi se rulează sarmalele. Se clădeşte într-o cratiţă un rând de varză tocată, un rând de sarmale, iar printe rânduri se aşează slănina afumată, roşiile şi câteva crenguţe de cimbru şi mărar. Ultimul strat să fie de varză tăiată. Se adaugă apă şi sucul de roşii, cât să le acopere, apoi se fierbe la foc mic sub capac. Se serveşte cu smântână. Pentru reţet...  

Ardei umpluţi Timp de preparare: 70 de minute Ingrediente: -10 ardei graşi -200 g pastă de roşii -2 cepe -3 frunze de ţelină -400 g carne tocată de porc -100 g orez -1 ou -2 linguri de făină -2 linguri de zahăr -sare, piper, ulei Ardeii se curăţă de cotoare şi de seminţe. Ceapa curăţată se taie mărunt şi se prăjeşte în puţină untură. Carnea se amestecă cu ceapa, orezul, sarea, piperul, oul şi puţină apă. Ardeii se umplu cu această compoziţie şi se aşează în cratiţă. Separat, se prăjesc două linguri de făină, se adaugă pasta dizolvată în 800 ml apă şi se toarnă peste ardeii umpluţi. Se adaugă ţelina şi se fierbe încet, la foc mic. Gustul sosului se potriveşte cu sare şi cu puţin zahăr. Se servesc calzi, cu smântână. Pentru reţeta de post, se înlocuieşte carnea c...  

Clătite cu caise şi frişcă Ingrediente: 150 g de făină 300 ml de lapte 2 ouă 3 linguriţe de unt sau margarină vegetală 1 linguriţă esenţă de vanilie 3 linguriţe de zahăr praf de sare şi ulei compot de caise topping de caramel frişcă fulgi de migdale Mod de preparare: Ouăle, laptele, esenţa de vanilie, zahărul şi praful de sare se pun într-un castron, amestecându-se compoziţia până când devine omogenă. Se adaugă încetul cu încetul făina, amestecând încontinuu la fiecare adăugare, pentru a se omogeniza şi se adaugă două linguriţe de unt în amestecul format.  Compoziţia se pune într-o tigaie  în care s-a încins o linguriţă de unt. Când începe să se rumenească pe o parte, se întoarce pe cealaltă (fie prin aruncare, fie cu ajutorul unui cuţit de bucătărie). C...  

Specific grecesc Platou pentru Ouzo Ingrediente: -100g salată de caracatiţă - 50g icre - 50 g brânză iute - sos tzatziki -roşii - castraveţi - 4 cuburi de pâine -brânză -miez de rac   - 50 g măsline Produsele deja preparate se aşază pe platou. Timpul de lucru este de aproximantiv 10 min. Pentru acest platou este recomandată băutura ouzo, supranumită şi „ţuica grecilor”.     Salată Atena Ingrediente: -  100g salată verde - 100 g roşii cherry - 50 g măsline - cremă de oţet balsamic -parmezan. Preparare: Salata se amestecă cu sare, oţet şi ulei. Roşiile, măslinele şi parmezanul se aplică deasupra ca ornament.       Sunteţi gospodină, vă face plăcere să petreceţi mult timp în bucătărie, încercaţi tot ce este nou în materie de artă culinară? Dacă ...  

Revista lunii. Descarca format PDF 8 martie - 8 aprilie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  2 anul 5
Revista lunii. Descarca format PDF.22 ianuarie -22 februarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  1 anul 5
.
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 decembrie -17 ianuarie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  12 anul 4
Revista lunii. Descarca format PDF. 17 noiembrie-17 decembrie Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  11 anul 4
.
Revista lunii octombrie - descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  10 anul 4
Revista lunii septembrie descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  9 anul 4
----
Revista lunii iunie- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  6 anul 4
----
Revista lunii mai- descarca format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  5 anul 4
Revista lunii aprilie - format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  4 anul 4
Revista lunii martie format PDF Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  3 anul 4
Vezi varianta electronica a revistei Revista Carolina - Coperta - Numarul  1 anul 4 Revista lunii decembrie- forat PDF